Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

ZA KRAJ LETNJIH PRIPREMA

GENERALKA PARTIZANA PRED SUPERLIGU: Mađarski Pakši proverava crno-bele u Sloveniji!

Fudbalere Partizana danas od 17 časova očekuje poslednja provera ovogodišnjih letnjih priprema.

Fudbal

Od specijalnog izveštača Kurira iz Slovenije – Nemanje Ilića

U pitanju je meč sa mađarskom ekipom Pakšija. Utakmica je na programu od 17 časova na stadionu u mestu Ruše, na par kilometara od Pohorja, gde su inače smeštene obe ekipe.

Ovo će crno-belima biti poslednja porvera pred starta Superlige i meča sa ekipom Inđije koji je na programu 21. jula u istoimenom gradu.

’’Parni valjak’’ je pre samo par dana upisao bitnu pobedu protiv ekipe Bordoa u Klagenfurtu sa 2:1, pa se sa mađarskom ekipom očekuje nešto laganija provera, ali ništa manje bitna. U pitanju je generalna proba pred start šampionata u koju crno-beli polažu velika očekivanja.

Ekipa Pakšija prošlogodišnji šampionat okončala je kao osmoplasirana na tabeli najkvalitetnijeg ranga takmičenja u Mađarskoj, a sa klupe ih predvodi srpski stručnjak Tomislav Sivić - nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije, kao i nekolicine timova u Superligi, Mađarskoj, ali I nekih sa Farskih ostrva.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ono što je posebno zanimljivo jeste to da ekipu Pakšija čine samo fudbaleri sa mađarskog tla, bez ijednog internacionalca. Vrednost čitavog tima je negde oko 6.5 miliona evra, a najskuplji igrač u ekipi je iskusni Daniel Bode koji ima 32 godine.

Sastav Partizana za ovu utakmicu je vrlo verovatno identičan kao I onaj sa utakmice protiv Bordoa. Na golu će biti Stojković, desni bek je neumoljivi MIletić, dok će levo igrati Urošević, pošto Brežančić još fizički nije spreman da odgvori svim zahtevima šefa Sava Miloševića. Štoperski tandem će činiti Ostojić I Pavlović, ali nije isključeno da se na toj pozciji nađe i Vujačić koji se odlično pokazao u dosadašnjim pripremama, dok Dinga još uvek ima manjih problema sa kondicijom. Na poziciji zadnjih veznih igraće Šćekić I Zdjelar, dok će priliku vrebati iskusni Lola Smiljanić.

foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Što se navale tiče situacija je sledeća. Suma će biti ta ‘’desetka’’, dok će po levoj strani probijati Ivanović, a desno najverovatnije Zoran Tošić ili Lutovoac, zavnisno od ‘’bambijevog’’ zdravstvenog stanja. U napadu će biti Omar Sadik koji je na meču sa Bordom zabeležio svoj prvenac u crno-belom dresu.

Meč je na program od 17 časova, a po okončanju istog fudbaleri Partizana će se odmah uputiti za Beograd gde će nastaviti pripreme za početak Superlige.

kurir.rs / N. Ilić