Foto: AP

BRAVO, NOLE

ČESTITKE NOVAKU PLJUŠTE SA SVIH STRANA: Vučić prvi poslao poruku Đokoviću, a u ovom Amerikancu imao je velikog navijača (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje titule na Vimbldonu, navodeći da on već godinama ostvaruje rezultate dostojne najboljeg među nama.

Tenis
> 21:46h

"Što je izazov veći, to je Vaša igra odvažnija. Što je protivnik jači, to je Vaša želja da pobedite impresivnija. Vaša igra oduvek je bila, i sa svakom novom pobedom jeste sve veća inspiracija svim građanima Srbije. Svaka čast za borbenost, istrajnost i doslednost, kojima već godinama ostvarujete rezultate dostojne vrhunskog sportiste i najboljeg među najboljima", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Novaku je velikog navijača danas imao u ambasadoru SAD u Srbiji Kajlu Skatu, koji je pomno pratio finale Vimbldona:

foto: Printscreen

Po završetku meča Skat je čestitao Đokoviću:

foto: Printscreen

I ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić čestitao je Novaku.

"Svaka čast legendo, još jednom si potvrdio da si najbolji teniser svih vremena. Čestitam ti petu pobedu na Vimbldonu u sjajnoj karijeri kojom ispisuješ istoriju svetskog sporta", naveo je Udovičić u čestitki.

Čestitala mu je i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

"Dragi Novače, učinili ste nas još jednom najponosnijim. Hvala Vam na radosti koju ste nam priredili i ponosu jer živimo u eri velikog Novaka Djokovića. Od srca Vam čestitam osvajanje petog trofeja na Vimbldonu. Pokazali ste nam da samo upornošću, verom u sebe i predanim radom nema neosvojivih prepreka. Želim Vam dobro zdravlje i puno sreće u svim narednim takmičenjima", piše u poruci Zorane Mihajlović.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković je dodala je Đoković ponovo Srbiju učinio ponosnom.

"Čestitam Vam na izuzetnoj igri i zalaganju kojim ste uspeli još jednom da osvojite Vimbldon. Ovom sjajnom pobedom na najprestižnijem teniskom turniru ponovo ste obradovali Srbiju i učinili je ponosnom", navodi se u čestitki Maje Gojković.

(Kurir.rs/Kurir sport)