Foto: Dado Đilas/screenshot

KUZMO, IZDRŽI

KUZMIĆ STRADAO POSLE SVADBE, AUTO LETEO 200 METARA Vapaj porodice: Sine, vrati nam se živ i zdrav!

Košarka
> 13:10h

Košarkaš Ognjen Kuzmić bori se za život nakon stravične saobraćajne nesreće koju je doživeo u nedelju ujutru kada se vraćao sa svadbe prijatelja u Prijedoru.

Srpski reprezentativac i povratnik u Crvenu zvezdu nalazi se u komi zbog teških povreda glave i grudnog koša i hitno je prebačen iz Banjaluke u Urgentni centar u Beogradu.

Ispalo dečje sedište

Nesreća se dogodila na putu Banjaluka-Prijedor, u mestu Ramići, kada je „porše kajen“, u kom su se nalazili Kuzmić i njegov prijatelj Bogdan Ilić (29) iz Bijeljine, udario u BMW koji se kretao iz suprotnog pravca, a u kom su se nalazili vozač Marko Miljatović (32) i bokser Dražen Janjanin (30), obojica iz Prijedora.

„Porše“... Auto u kom se nalazio Ognjen Kuzmićfoto: Printscreen Prijedordanas.com

- Od siline udarca „porše“ je očešao levu stranu BMW koji je udario u brdo pored puta i prevrnuo se. Kuzmićev „porše“ sleteo je posle sudara u njivu pored puta i takođe se prevrnuo - kaže izvor iz istrage.

Očevici kažu da je prizor na mestu nesreće bio stravičan.

BMW... Automobil sa kojim se sudario košarkašfoto: Printscreen Prijedordanas.com

- BMW je bio nasred puta na krovu. Od siline udarca otpali su mu zadnji levi točak i leva zadnja vrata. Momci koju su bili u njemu čudom su preživeli i oni su lakše povređeni.

- Prizor je bio stravičan. Pored olupine bile su razbacane Ognjenove stvari a ispalo je i dečije sedište. Zasad se još ne zna da li je vozio Kuzmić ili njegov drug - kažu naši sagovornici.

foto: RTRS

Ognjen je nakon prijema u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci prevezen helikopterom do aerodroma „Nikola Tesla“, odakle je sanitetskim vozilom prebačen u Urgentni centar.

foto: Kurir

Prvi koji je pregledao Kuzmića posle nesreće je specijalista neurolog i generalni direktor UKC RS Vlado Đajić.

- Primio sam ga po dolasku u bolnicu. Ima teške povrede glave i grudnog koša. Dovezen je u besvesnom stanju, a nakon dijagnostike utvrđeno je da, na sreću, nema unutrašnjeg krvarenja u mozgu i oko mozga, kao ni preloma kostiju lobanje. Ognjen ima frakture gornje i donje vilice, kao i grudnog koša. Zbog težine povreda angažovali smo helikopter Republike Srpske kako bi u Beogradu dobio najbolju moguću negu. Ostaje da se nadamo najboljem - rekao je Đajić za Kurir.

foto: Printscreen/Kurir

I dalje u komi

Novinari Kurira ispred Urgentnog centra zatekli su predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića i direktora Filipa Sunturlića, koji su vidno potreseni čekali dolazak njihovog košarkaša.

Čekajući izveštaj doktora... Čović sa saradnicima iz Zvezde ispred Kliničkog Centrafoto: Marina Lopičić

Bilo je zaista jezivo gledati Kuzmića potpuno bespomoćnog i u stanju u kakvom je stigao u Urgentni centar. Bez svesti, sa zavojima preko glave i grudi i na aparatima za disanje, srpski košarkaš prebačen je iz sanitetskog vozila u zgradu, gde su brigu o njemu preuzeli naši najbolji doktori.

Delegacija Crvene zvezde nakon toga polako se uputila ka izlazu iz Kliničkog centra, a na pitanje za komentar dobili smo samo:

- Ništa, sada čekamo...

Nadaju se dobrim vestima... Otac i majka Ognjena foto: Printscreen Facebook

U pokušaju da stupimo u kontakt s roditeljima i sestrom Ognjena Kuzmića, dobili smo rođaku - baka Danicu Kuzmić.

- Jako nam je žao zbog toga što se desilo. Ceo dan pričamo samo o tome i iščekujemo vesti da će naš Ognjen ipak biti dobro. Mnogo bih volela da ga sada čujem i da mu kažem: „Sine, da nam se vratiš živ i zdrav“ - poručila nam je Danica Kuzmić u telefonskom razgovoru.

foto: Kurir
foto: Kurir

Putnik iz BMW, bokser Janjanin:

LETELI SU 200 METARA

Bogdan Ilić, za kog se pretpostavlja da je upravljao „poršeom“ u kojem je bio Kuzmić, hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gde je priključen na aparat za disanje.

Putnici iz drugog vozila, prijedorski bokser Dražen Janjanin i njegov kum Marko Miljatović, prošli su sa lakšim povredama i pušteni su na kućno lečenje.

- „Porše“ se odjednom stvorio ispred nas, ne znam ni kojom brzinom. Kum je bio priseban, pa je pobegao i udario u bankinu. Da nas je udario direktno, pitanje je da li bismo ostali živi. Taj auto je odleteo još 200 metara i pao u polje - rekao je Janjanin i dodao:

- Otišli smo dole do drugog vozila. I ono je bilo prevrnuto na krov, iz automobila je dolazila glasna muzika i čulo se da neko krklja.

foto: Dado Đilas, Epa, AP

Kurir.rs/Anja Vukašinović/Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: