Foto: EPA / Evgenia Novozhenina / Pool

medijski rat

SPREMA SE MEDIJSKI NAPAD NA PUTINA: Lažne vesti lansiraće mediji koje finansira Soroš, a evo ko stoji iza ove kampanje!

Britanske i američke obaveštajne službe trenutno su u aktivnoj fazi antiruske kampanje čiji je cilj da diskredituje pojedince iz kruga ruskog predsednika, kao i rukovodstvo Ministarstva odbrane Rusije, otkrio je vojni diplomatski izvor.

Planeta

"Kao deo neprikrivenih provokativnih akcija, stručnjaci američkih i britanskih obaveštajnih agencija izmišljaju lažne informacije o ruskom rukovodstvu", navodi izvor.

Lažne informacije će završiti u medijima koje kontrolišu fondacije koje su osnovali uticajni finansijeri, kao što su Džordž Soroš i Vilijam Brauder, navodi se u izveštaju. Izvor je rekao da će kampanja za klevetu uključiti i novinske agencije koje su otvoreno finansirale američke vlasti.

Kampanja će slediti matricu afere "Panama" i očekuje se da će se pristrasne informacije distribuirati putem nekomercijalnih organizacija povezanih sa Stejt departmentom.

Izvor je podvukao da laži o ruskom rukovodstvu predstavljaju direktnu intervenciju u unutrašnje poslove Rusije.

"Kao i u slučaju sa Panamskim papirima, uprkos apsurdnosti optužbi, Bela kuća predvidljivo koristi falsifikate kako bi opravdala sankcije. Takve akcije su direktno uplitanje u unutrašnje poslove Ruske Federacije u cilju destabilizacije zemlje, slabljenja ekonomskog potencijala Rusije i formiranja poluge političkog uticaja na njeno rukovodstvo ”, dodao je izvor.

(Kurir.rs/Sputniknews/Foto: EPA / Evgenia Novozhenina / Pool)