OMEKŠAJTE BRESKVE ZA SAT VREMENA I OLJUŠTITE KOŽICU ČAS POSLA: Ovaj trik će vas oduševiti i UŠTEDETI vam vreme u kuhinji

Profimedia

Jedemo ih celog leta bez ograničenja. Zagrizemo ih sveže u hodu, ubacimo u voćnu salatu, napravimo super kolač ili tortu. Ipak, često se dešava, a ovog leta nekako posebno, da breskve budu tvrde kada ih kupimo. Ovako možete da ih omekšate za samo sat vremena.

Profimedia 
foto: Profimedia

Naime, uzmite papirnu kesu, stavite u nju breskve i ubacite jednu jabuku. Zatvorite kesu, jabuke će brzo početi da ispuštaju gas etilen, prirodni gas iz klase ugljovodonika koji ubrzava sazrevanje voća, pa će breskve biti mekane za samo sat vremena.

Profimedia 
foto: Profimedia

A ako želite da ih brzo oljuštite, najbolje je da ih na 20 sekundi potopiti u vrelu vodu, pa 10 sekundi u ledenu. Kožicu ćete bukvalno skinuti jednim potezom.

Profimedia 
foto: Profimedia

Kurir.rs/Žena/Foto: Profimedia