Foto: AP

zanimljiv kometar hrvatskog novinara

ONO ŠTO JE NOVAK LUKAVO URADIO FEDERERU POSLE FINALA JE KLASIČNO NABIJANJE KOMPLEKSA! Kako je Đoković sipao SO NA OTVORENU RANU iskompleksiranom Švajcarcu!

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je izuzetno zanimljiv kometar o istorijskom finalu Vimbldona.

Tenis
> 20:03h

Novak je u nedelju u najdramatičnijem i najdužem finalu u istoriji Vimbldona savladao Federera i naneo mu najteži poraz u karijeri.

Švajcarac je imao titulu na tacni. Imao je dve meč lopte u 16. gemu petog seta i servirao je. Međutim, Novak je napravio čudo. Uspeo je da napravi brejk i kasnije osvoji trofej.

"Poraz u finalu Vimbldona bio je najteži poraz u karijeri Rođera Federera. Švajcarac je bio bolji u svemu od Novaka osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu. Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli konstatacijom da nije baš najbolje igrao", piše hrvatski novinar Neven Bertičević i dodaje:

"To konstatovati je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer upravo od kompleksa boluje i to kompleksa u duelima sa Novakom Đokovićem".

Hrvatski novinar je analizirao i Novakove izjave nakon meča.

"Na prvi pogled stvar je tu poprilično jasna. Jer i kad igra fantastično kao što je igrao u tom finalu, Rodžer Federer je pronašao neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da se upucao u nogu dok je kod Novaka Đokovića stvar drugačija. Uoči finala hladno je rekao da je ovo meč kao i svaki drugi, bez obzira na to koliko je veliki.

Tako se i ponašao, kao osoba koja zna da je to meč koji ne može izgubiti, a ne da se nada kako bi mogao da pobedi. I tu je osim razlike u godinama najveća razlika".

Kurir sport