Foto: Profimedia

brutalno

NAJBOLJI POKAZATELJ DA JE HRVATIMA PROPALA SEZONA Ispovest skupljača flaša i limenki: Pun grad turista, a oni nikad manje žedni! Do 10 ujutru nisam skupio ni za hleb!

Uglavnom se na sezonu žale turistički ugostitelji, ali čini se da ni iskusnim skupljačima flaša nije lako.

Hrvatska

“Turistička sezona je podbacila, apartmani su prazni kao i plaže” može se često čuti i pročitati kada je u pitanju turistička sezona 2019.

Uglavnom se žale turistički ugostitelji, ali čini se da ni iskusnim skupljačima boca nije lako. Barem tako tvrdi jedan skupljač flaša i limenki iz Splita. On je za Slobodnu Dalmaciju ispričao šta njega “žulja” kada je reč o turističkoj sezoni i plastičnim bocama.

“Pun grad turista, a oni nikad nisu bili manje žedni. Prošle godine u ovo doba do ovog doba dana skupio bi flaša i limenki i za pivo da popijem, i još preko toga, a sad ni za hleb nisam. Kad se čovek uhati ovog posla onda pre ili kasnije cene prestane računati u kunama, nego broji u flašama. Evo, najjeftinija vekna je 10 flaša piva, ona u flaši, je 14 flaša, kutija cigareta, ako kupuješ na trafici, 48 flaša… Pa ajde ti onda živi kad do 10 sati nemam ni za hleb”, kaže splitski “bocar”.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija Foto: Profimedia