Foto: EPA

njujork

MILIJARDER OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG PEDOFILIJE: Odbijen zahtev da bude u svojoj vili vrednoj 77 MILIONA, mogao bi da pobegne!

Američki milijarder Džefri Epstajn ostaće u pritvoru do kraja suđenja zbog optužbi za seksualnu trgovinu više desetina maloletnih devojaka, saopštio je danas sudija okružnog suda na Mehnetnu Ričard Berman.

Planeta

Sudija je odbio Epstajnov zahtev da bude u kućnom pritvoru u svojoj vili u Njujorku, čija se vrednost procenjuje na 77 miliona dolara.

Epstajn se izjasnio da nije kriv.

On je trenutno u zatvoru na Menhentnu gde su jake mere obezbeđenja, a tužilaštvo je zatražilo da tako i ostane, jer veruje da bi mogao da iskoristi svoj novac i kontankte za bekstvo iz zemlje.

Optužen je da je organizovao "gole masaže" i druge seksualne radnje maloletnih devojaka, kao i da je nekim devojkama plaćao da vrbuju druge i to u periodu između 2002. i 2005. godine.

Poznato je da je krug njegovih društvenih kontakata godinama uključivao Donalda Trampa pre nego što je postao predsednik SAD, bivšeg predsednika Bila Klintona i britanskog princa Endrjua, prenosi Rojters.

Pretresom Epstajnove kuće policija je pronašla stotine hiljada slika obnaženih žena, od kojih su neki maloletne, novac, dijamante i vredne umetničke predmete.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / US Attorney SDNY