Foto: Streljački Savez Srbije

VELIKI USPEH

STRELJAŠTVO: Srpske juniorke 16. u trostavu na SK u Zulu, dva lična rekorda

Srpska ženska reprezentacija zauzela je 16. mesto u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom juniorskom kupu u nemačkom gradu Zulu.

Ostali sportovi
> 13:04h

U konkurenciji 99 takmičarki najuspešnija naša predstavnica bila je Marija Kolarević, koja je osvojila 38. poziciju.

Kolarevićeva je pogodila 1.156 krugova i time postigla najbolji rezultat u karijeri, dok je lični rekord izjednačila Lara Canić, koja je sa 1.153 kruga zauzela 48. mesto. Srbiju su još predstavljale Marija Malić (67. pozicija), Nevena Armuš (72) i Ivana Marić (74).

U ekipi Srbije bile su Kolarevićeva, Canićeva i Armuševa , koje su zajedno skupile 3.448 krugova i zauzele 16. mesto.

Postignuti su izuzetno dobri rezultati. Zlato u ekipnoj konkurenciji osvojila je Nemačka sa novim svetskim rekordom za juniorke – 3.509 krugova, što je za 12 krugova bolje od dosadašnjeg planetarnog rekorda koji je držala Kina. Danas je i kineski tim, poput nemačkog, zabeležio 3.509 krugova, ali je morao da se zadovolji srebrom, zbog manjeg broja unutrašnjih centara.

Trećeplasirana Mađarska je skupila 3.508, a od dosadašnjeg svetskog rekorda bolje su gađale i četvrtoplasirana ekipa Norveške (3.500) i Mađarska 2, koja je završila na petom mestu (3.499).

Srbiju će na Svetskom juniorskom kupu predstavljati i četvrotica juniora. Takmičenje u trostavu za muškarce očekuje Aleksu Mitrovića, Marka Ivanovića, Ratka Bućića i Dimitrija Gaćešu.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: