Foto: Instagram/izzyandtai

kontaminirana voda

MAGIČNO JEZERO SKRIVA OPASNU TAJNU: Zvezde Instagrama došle da se slikaju, pa odjednom počele da povraćaju i dobijaju čudan osip! (FOTO)

Iako jezero Monte Neme u španskoj Galiciji izgleda idilično i privlači veliki broj turista koji žele da uslikaju ovaj zanimljivi krajolik, istina je daleko mračnija.

Planeta
> 14:37h

Mnogi turisti, posebno tzv. zvezde Instagrama, požalili su se da su zbog posete jezeru počeli da povraćaju i imali druge zdravstvene probleme. Jedan mladić se požalio da je posle kupanja dobio osip i mučninu.

Manuel Fereiro, doktor iz Galicije, rekao je da duži boravak u vodi može prouzrokovati povraćanje i dijareju. Sa druge strane, i da se samo bućnete u jezero verovatno će vam reagovati koža i oči.

Monte Neme je puno opasnih hemikalija i praktično predstavlja toksični otpad.

Nekada je ovde bio rudnik metala volframa zbog čega je voda neobične plave boje. Rudnik je prestao sa radom 80-ih godina, a rude su se koristile u proizvodnji sijalica i kaljenju čelika.

Uprkos svemu, kontaminirana voda ne sprečava posetioce da se prošetaju ili kupaju u jezeru kako bi sliku okačili na Instagram.

Kurir.rs/Independent Foto: Instagram/izzyandtai