Foto: Printscreen/Youtube

Horor

ŠTA JE SVE RADIO ALBANSKI POLITIČAR: Ramuš i njegova banda klali i bebe!

KRVNICI Haradinaj je, prema brojnim svedočenjima, ubijao Srbe, lično silovao više žrtava, među kojima su bile i devojčice... Veliki broj svedoka njegovih zverstava nestao je pod sumnjivim okolnostima

Politika

Zločini za koje se sumnjiči sada već bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj i nekadašnji vođa terorističke OVK su monstruozni i svirepi, a među žrtvama su bile žene, deca, pa čak i bebe! Njegova "drenička grupa" bila je među najkrvoločnijim. Prema svedočenjima koje je prikupilo srpsko pravosuđe, Haradinaj je 1998. i 1999. godine lično silovao više žrtava, među kojima su bile i devojčice, zatim postoje dokazi za ubistvo 13 žrtava, među kojima su i deca, od kojih je neke, prema tvrdnjama svedoka, lično ubio Haradinaj.

Klanje i silovanje Navodi se i da je jedan od Haradinajevih zločinaca 1999. u porodičnoj kući K. A. u Đakovici ubio bebu u kolevci, odsekao joj glavu i njenom ocu rekao: "Eto, sad imaš meso za pasulj". Još jedno monstruozno delo koje se stavlja na tereti Haradinajevim saborcima dogodilo se juna 1999. Tada je njegova grupa terorista bacila o zid bebu mlađu od godinu dana, zbog čega je nesrećno dete jedva preživelo i ostalo je trajno paralizovano. Svi ovi zločini dešavali su se oko Peći, Đakovice, Dečana i Kline, koji su do početka 2000. već bili etnički očišćeni od srpskog stanovništva.

foto: Dragan Kadić

Likvidacije Kao osumnjičeni za ratne zločine, Haradinaj je dobio poziv od Specijalnog tužilaštva u Hagu, zbog čega je u petak podneo neopozivu ostavku na mesto premijera. Protiv njega je na prethodnim suđenjima bio 81 svedok, od kojih su čak 34 dala iskaz pod zaštićenim merama. Međutim, neki od njih su u međuvremenu likvidirani ili su naprasno nestali ili stradali pod čudnim okolnostima. Bivši sudija Okružnog suda u Prištini Danica Marinković kaže za Kurir da je simptomatično da su svedoci ovih zločina nestali: - Uvek imam znak pitanja i zebnju da će Specijalno tužilaštvo profesionalno raditi postupak. Nadam se da će ovaj put biti oprezniji i profesionalniji i da će preduzeti mere zaštite potencijalnih svedoka, da se ne bi ponovo desilo da ih pojede mrak ili da nestanu u saobraćajnoj nesreći, kao što su već neki stradali. S. S.

Sve duži spisak I Krasnići mora u Hag Bivši portparol OVK i nekadašnji predsednik kosovske skupštine Jakup Krasnići objavio je da je i on dobio poziv da se pojavi pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK u Hagu. Naveo je da će se uprkos osporavanju ovog suda pojaviti pred istražiteljima u bilo kom svojstvu.