Foto: T.S.

strašno

UPUCAO GOSTA NA DEČJEM ROĐENDANU: Taksista osuđen na 20 godina zbog ubistva u Vranju

Crna Hronika

Viši sud u Vranju, nepravosnažnom presudom oglasio je krivim I.M. iz tog grada za krivično delo teško ubistvo i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

U kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, saopštila je Uprava Višeg suda. Ubistvo se dogodilo 25. novembra 2017, kako se saznaje na dečjem rođendanu u holu ugostiteljskog objekta “Pržar” u Vranju.

I. M. koji je bio osumnjičen za ubistvo V. S, uhvaćen je i priveden zbog sumnje da je hicima iz pištolja ubio V.S. (53) iz Vranja. Ubistvo se dogodilo oko 20 časova.

I.M. (33) koji je tada bio taksista, nakon ubistva uhvaćen je u porodičnoj kući i nije pružao otpor kod hapšenja.

“Viši sud u Vranju, nepravosnažnom presudom oglasio krivim I.M. iz Vranja za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 3. Krivičnog zakonika i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz člana 348. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, u koju kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru”, navedeno je u saopštenju Uprave Višeg suda u Vranju.

(Kurir.rs/T.S.)