Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada će poštovati drugostepenu odluku Suda koju očekuje

Srbija

Na sednici Pokrajinske vlade održanoj 10. jula ove godine na predlog Komisije za izbor direktora doneto je rešenje da se za direktora Javnog preduzeća „Vojvodinašume” Petrovaradin na period od četiri godine imenuje Roland Kokai, master ekonomista, koji je imenovan nakon sprovedenog javnog konkursa po isteku četvorogodišnjeg mandata dosadašnje direktorice Marte Takač, koja je ovu funkciju obavljala 14 godina.

Pokrajinska vlada donela je odluku o imenovanju novog direktora nakon okončanja konkursa. Viši sud u Novom Sadu je na osnovu žalbe Marte Takač doneo privremenu meru koja nalaže da se zastane sa postupkom odlučivanja iako je postupak već bio okončan osam dana ranije.

foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada je odgovorila na tužbu i izjavila žalbu na privremenu meru Višeg suda drugostepenom Apelacionom sudu, smatrajući da je u celosti sprovedena zakonska procedura za imenovanje direktora koja je definisana Zakonom o javnim preduzećima.

Apelacioni sud se do današnjeg dana nije izjasnio o podnetoj žalbi, te je na osnovu svih navedenih činjenica novi direktor danas stupio na dužnost.

Promo tekst / Foto: Pokrajinska vlada