Foto: Shutterstock

devojčica sve ispričala u školi

HOROR U REPUBLICI SRPSKOJ: Namili devojčicu (13) na ringišpil, pa je silovali! Za zločin dobili po 8 godina zatvora!

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Elmedina Talića i Adnana Hasanovića iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog obljube deteta mlađeg od 15 godina.

Bosna i Hercegovina
> 11:15h

Odbijene su žalbe njihovih branilaca i presuda Okružnog suda u Doboju potvrđena je u Vrhovnom sudu.

Veće Vrhovnog suda prihvatilo je u ovom predmetu žalbu odbrane Mirze Marušića, koji je istom presudom u Doboju, takođe, osuđen na osam godina zatvora. Postupak protiv njega je vraćen Sudu u Doboju na ponovno suđenje.

U presudi se navodi da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja imali seksualni odnos s devojčicom od 13 godina. Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj, delo su počinili u međusobnom dogovoru i bili su svesni godišta oštećene.

foto: Shutterstock

Neposredno nakon njihovog hapšenja u aprilu 2018., objavljeno je da se sve desilo tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe. Optuženi su radili na ringišpilu. Prodavali su karte za vožnju i tako su upoznali devojčicu.

Slučaj je otkriven nakon što je devojčica, navodno, posumnjala da je trudna pa se poverila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a nakon toga je pokrenuta istraga, koja je rezultirala hapšenjem osumnjičenih i kasnijim pravosudnim postupkom.

Prijava je podneta i protiv I.B. iz Zavidovića, koji nije bio dostupan istražnim organima, jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Shutterstock