Foto: EPA/NIC BOTHMA

ne odustaje

MAREJ SE VRAĆA: Pred novi pokušaj povrataka na teren Britanac ima samo jednu želju

Endi Marej ne odustaje od tenisa.

Tenis
> 14:27h

Britanac se dugo mučio sa bolovima kuka, kada su bolovi postali neizdrživi, odlučio se na operaciju. Suprotno svim očekivanjima i najavi penzije, vratio se na teren. Zaigrao je najpre u parovima. Prvo sa Felisijanom Lopezom u Kvinsu kog su i osvojili, a zatim sa Serenom Vilijams u Vimbldonu, kada su stigli do trećeg kola.

Sada sledi povratak na terene u pojedinačnoj konkurenciji. To bi se moglo dogoditi već 10. avgusta, kada počinje turnir u Sinsinatiju.

- Ako se tamo ne bih vratio, najverovatnije bih čekao da prođe US Open. Ne bih da mi prvi turnir u pojedinačnoj konkurenciji bude Gran slem gde se igra na tri dobijena seta - rekao je Marej.

Najpoznatiji britanski teniser godinama je imao problema s desnim kukom, ali situacija se iskomplikovala 2017. godine tokom Rolan Garosa. Morao je propustiti nekoliko velikih turnira, a nakon otkazivanja US Opena, objavio je da neće igrati do kraja sezone. Na kraju je morao otkazati i prošlogodišnji Vimbldon, vratio se na US Openu i ispao u drugom kolu. Potražio je i pomoć psihologa.

Najveći uspesi u karijeri su mu dva osvojena Vimbldona i US open, a ima i dva zlata s Olimpijskih igara i Dejvis Kup. Ukupno je igrao 11 Gran Slem finala, a osvojio je 45 ATP titula. Osvajanjem Vimbldona 2013. godine postao je prvi Britanac kojemu je to uspelo još od 1936. godine. Na turnirima je zaradio više od 60 miliona dolara.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: