Foto: T.S.

istraga u toku

VRANJE: Predloženo određivanje pritvora i za načelnika Sektora za vanredne situacije

Crna Hronika

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je, da s obzirom da je u trenutku zadržavanja tri lica iz Sektora za vanredne situacije u Vranju bio nedostupan državnim organima, na navedene okolnosti u utorak saslušan i V.T. načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Vranje te je Višem sudu u Nišu i protiv ovog osumnjičenog predloženo određivanje pritvora u trajanju do 30 dana iz istih razloga. V.T. je uhapšen u ponedeljak.

“Na osnovu operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, Policijskih službenika Odseka za borbu protiv korupcije u Nišu, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno informativne agencije, lišeni su slobode, S.I, šef Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Vranje, D.J, inspektor ovog odeljenja, M.M., inspektor ovog odeljenja, V.T. načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Vranje, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo primanje mita, S.A., direktor DOO „Ataraksija“ iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo davanje mita, navedeno je u saopštenju.

Prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Nišu, postoji osnov sumnje da su navedeni pripadnici Odseka za vanredne situacije, prilikom vršenja redovnih kontrola o ispunjenosti protivpožarnih uslova, u većem broju privrednih subjekata, preporučivali i nalagali njihovim odgovornim licima da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće „Ataraksija“ iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem, o tome imali prethodno postignut dogovor.

“Posle izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane Odseka za vanredne situacije, odgovorno lice označenog preduzeća je inspektorima isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra, po predmetu izvršene kontrole

Nakon saslušanja okrivljenih, po predlogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije ovog tužilaštva, Viši sud u Nišu je 25. jula ove godine protiv S.I., D.J., i M.M. odredio pritvor u trajanju do 30 dana, zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke.

Takođe, s obzirom da je u trenutku zadržavanja navedenih lica bio nedostupan državnim organima, na navedene okolnosti danas je saslušan i okrivljeni .V.T. te je Višem sudu u Nišu i protiv ovog okrivljenog predloženo

određivanje pritvora u trajanju do 30 dana iz istih razloga. ”, stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Kurir.rs/T.S.