Foto: EPA

prevarila sve

BAKA IZ VELIKE BRITANIJE UKRALA VIŠE OD 900.000 DOLARA: 15 godina je krila od vlasti da joj je otac preminuo, pa uzimala njegovu penziju! Sada ide u zatvor! (VIDEO)

Etel Mekgil (68) ukrala je poreskim obveznicima više od 900.000 dolara, tako što je uverila vlasti da je njen pokojni otac i dalje živ.

Planeta
> 11:58h

Mekgil je, uz navedeno, glumila da je osoba sa invaliditetom i da je dementna, čime je počinila jednu od najvećih prevara u britanskom krivičnom zakonu. Ona je nakon smrti oca nastavila da prima njegovu ratnu penziju i druge povlastice, piše BBC.

Njen otac Robert Denison je umro 2004. godine, a njegovu smrt Etel je uspešno skrivala punih 15 godina.

Da je reč o amaterskoj glumici, ali uspešnoj prevarantkinji otkrili su istražitelji Odeljenja za rad i penzije koji su je snimili kako se kreće bez invalidskih kolica.

Mekgil je čak nagovorila svoju prijateljicu da učestuvje u prevari, pa je ova glumila njenog mrtvog oca prilikom poseta predstavnika spomenutog Odeljenja.

Novac će biti vraćen poreznim obveznicima

U ponedeljak je stigla u invalidskim kolicima na liverpulski Kraljevski sud sa licem spuštenim u pelene, a sve to u pokušaju da izbegne fotografisanje.

Optužena je proglašena krivom po 14 tačaka optužnice koje uključuju prevaru, zaveru i drugo. Priznala je prevaru po svim tačkama optužnice i dobila nešto manje od šest godina zatvora.

Njen advokat je sudiju zamolio za kratku kaznu jer nikada nije vodila "raskošan život". Sudija Everet je taj predlog odbio i rekao: "Poruka mora biti poslata vama i drugima poput vas, da ako kradete iz javne torbice, ne samo da je neizbežno zatvaranje već i kazna mora da bude odgovarajuća."

"Neiskrenost koja oduzima dah"

Sudija je dodao i iduće: "Neiskrenošću koja oduzima dah, odlučili ste da iskoristite smrt svog oca u svoju finansijsku korist. Iz godine u godinu ste sa svakim spomenom svoga oca vređali uspomenu na njega." "Ovo je najveći slučaj prevare u korist jedne osobe koji sam vodio", rekao je Stiven Pender iz kraljevskog tužilaštva i dodao da će se poreskim obveznicima vratiti novac prema Zakonu o prihodu od kriminala.

Kurir.rs/Index.hr/BBC

Foto: EPA