Udobnost garantuje dobar san

Kada treba promeniti jastuk i dušek

Dušeci obično traju između pet i 10 godina, u zavisnosti od toga kakvog su kvaliteta

Stil
> 00:00h

Da li dobro spavate?Nedavno istraživanje pokazalo je da je 76 odsto ljudi uglavnom zadovoljno kvalitetom kreveta na kom spavaju, a kao najvažnije faktore za to izdvojili su udoban dušek, jastuke i čistu posteljinu. Tek nakon toga su naveli tišinu i zamračenu spavaću sobu.

Bacite ulegnut madrac Dušeci obično traju između pet i 10 godina, u zavisnosti od toga kakvog su kvaliteta. Ulegnut ili iskrivljen madrac, kao i konstantni bolovi u leđima nakon buđenja, uglavnom su znak da je krajnje vreme za kupovinu novog, kvalitetnog dušeka.

A šta s jastucima? Što je jastuk stariji, on sadrži više grinja, koje neretko mogu izazvati brojne alergijske reakcije, podstaći astmu ili probleme sa sinusima. Stručnjaci kažu da nijedan jastuk nije večan i da ih treba promeniti jednom u dve godine, odnosno kad osetimo prve znake propadanja. Jednom nedeljno menjajte posteljinu Dok god se redovno pere, posteljina ne bi trebalo da predstavlja problem. Promenite je kad počne da izgleda dotrajalo, a obavezno je perite jednom nedeljno. Podaci kažu da 81 odsto osoba spava na posteljini kupljenoj pre manje od tri godine, a 78 odsto osoba koristi jastuke koje su kupili pre dve godine, dok 67 odsto njih koristi dušeke starije od pet godina.