Foto: Dado Đilas

poznat policiji od ranije

UHAPŠEN NARKO-DILER KOJI JE PRATIO PREDSEDNIKOVU ĆERKU: Pretio u mejlovima i otkrio da je prati u stopu

Politika
> 18:22h

Saša Peters (44), koji je pripremao je napad na Milicu Vučić (17), ćerku predsednika Srbije Aleksandra Vučića je uhapšen danas.

Čovek sa bogatim policijskim dosijeom, Saša Petersen (44), iz dana u dan pratio je ćerku predsednika Srbije, pretio i planirao napad na ljude zadužene za njenu bezbednost.

"Uporno iz dana u dan dolazio je ispred škole koju pohađa Milica Vučić (17). Snimao je devojčicu, ali i članove obezbeđenja koji su zaduženi za njenu bezbednost".

Navodi se i da je Petersen bezbednosnim službama poznat i pod imenom Saša Predić, prijavljen u Velikoj Plani, a zapravo živi u Beogradu.

"Tokom 1998. i 1999. bio je učesnik protesta, a službe su ga identifikovale kao osobu sklonu ekstremizmu i terorizmu", navode izvori.

U njegovoj biografiji su i ozbiljna krivična dela, a kako navode sagovornici, on je 1997. godine hapšen zbog krađe, a 2004. godine privođen zbog neovlasćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Bezbednosne službe došle su do podataka da on ne samo što je uhodio Milicu Vučić već je svoje namere otkrivao i u mejlovima koje je slao kabinetu ministra policije Nebejše Stefanovića.

U njemu je pretio i otkrio da u stopu prati Vučićevu ćerku kao i da planira napad na ljude zaduzene za njenu bezbednost. Pored toga, on je u mejlu naveo i punu adresu gde živi Vučićeva porodica.

(Kurir.rs)