Foto: AP

verbalni rat se nastavlja

KOMŠIĆ OPET OPLEO PO HRVATSKOJ: Vaši policajci upadaju na teritoriju BiH kako bi prisilno vraćali migrante! To je nedopustivo!

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u četvrtak je dodatno zaoštrio verbalni rat koji vodi sa hrvatskim zvaničnicima poručivši kako "petljaju i lažu" i ponovivši pri tom optužbe da hrvatski policajci nezakonito upadaju na teritoriju BiH.

Bosna i Hercegovina

Komentarišući izjavu predsednika hrvatske vlade Andreja Plenkovića koji je juče ranije tokom dana kazao kako žali zbog "preteranih reagovanja" sa bosanskohercegovačke strane i poruka upućenih predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, Komšić je u izjavi za portal Klix.ba poručio kako ga takve izjave ne zanimaju i kako od hrvatskih vlasti traži da pre svega obezbede povlačenje svojih policajaca sa teritorije BiH koji tamo navodno ulaze kako bi prisilno vraćali ilegalne migrante.

foto: AP

"Radi se o nedopustivom narušavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Bosne i Hercegovine. Umesto što traže izvinjenje zbog laži u koje su se zapleli njihovi zvaničnici neka narede povlačenje naoružanih policajaca sa pograničnih predela u Bosanskoj Krajini", Komšićeva je poruka.

Predsedavajući Predsedništva BiH je ocenio kako su problemi nastali zbog različitih interpretacija pisanja izraelskog "Džerusalim Posta" o ocenama hrvatske predsednice o stanju u BiH zapravo isprovocirani postupcima koji traju duže vreme i mešanjem hrvatskih zvaničnika u unutrašnja pitanja BiH.

"Tenzije su samo reakcije na nastupe visokih hrvatskih zvaničnika i zbog njihovog uplitanja u unutrašnja pitanja BiH. Pozivamo da odmah na najvišem nivou pristupimo rešavanju svih otvorenih pitanja između dve susedne i prijateljske zemlje", izjavio je Komšić.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: AP