Foto: FIBA

sjajna priča

JA HRVAT, ON SLOVENAC, ALI PRIČAMO NA SRPSKOM: Hrvatski novinar otkrio šta se dešavalo u miks zoni kada je zaustavio zvezdu Reala za izjavu (VIDEO)

Igor Ćurković, hrvatski novinar koji radi za FIBA, podelio je sjajnu priču sa Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

Košarka
> 14:43h

Reprezentacija Slovenije plasirala se u polufinale takmičenja, a Ćurković je posle pobede "zmajčeka" nad Velikom Britanijom intervjuisao junaka tog meča, Žigu Samara.

Mladi plejmejker je za 35 minuta igre zabeležio 14 poena (5/11 za dva, 1/5 za tri, 1/3 za jedan), 14 asistencija i 10 skokova, uz dve ukradene lopte.

Posle meča je usledio intervju za zvaničan sajt FIBA koji su hrvatski novinar i reprezentativac Slovenije uradili na srpskom jeziku.

"Žiga, želeo bih da odradim intervju s tobom. Ako ti je lakše, možemo da pričamo na engleskom", rekao je Ćurković na engleskom junaku utakmice.

"Ne, čoveče. 'Ajmo na srpskom", odgovorio mu je Slovenac.

"Ajde", rekao je Ćurković i dodao na Tviteru: "Ja sam Hrvat, on je Slovenac, ali pričamo na srpskom. Inače, nije prvi put da mi se dešava".

foto: Pritnscreen/Twitter

Pored Slovenije, plasman u polufinale su izborile selekcije Španije, koja je bila bolja od Rusije sa 84:77, Turske, koja je nanela prvi poraz Francuskoj rezultatom 69:64, odnosno Grčke. Domaćin je nakon produžetka bio bolji od Litvanije rezultatom 70:66.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: