Foto: Printscreen Faceboook

ZA NJENU SMRT JOŠ NIKO NIJE ODGOVARAO

SAHRANJENA AUSTRIJANKA KOJU JE NA KRKU UBIO GLISER: Bila si i ostaćeš anđeo naše porodice! (FOTO, VIDEO)

Verena Hajnc (20), mlada Austrijanka koja je nastradala nakon što je na nju naleteo gleser u Malinskoj na Krku, kako prenose hrvatski mediji, sahranjena je u petak posle podne u Austriji.

Austrija
> 11:40h

"Uvek će nas pratiti sećanja na tvoju sreća i ljubav prema životu. Bila si i ostala anđeo naše porodice koji putuje, kreativan je i voli ljude. Tvoji roditelji Traudi i Diter", napisala je njena porodica, piše 24sata.hr.

Istraga policije i lučke kapetanije i dalje traje i pokušavaju da utvrde tačno mesto na kojem je bila sa ocem u trenutku naleta glisera kojeg je vozio mladić (26) iz Zadra.

"Ćerka i ja bili smo u moru. Vežbali smo ronjenje na dah na dubini oko 15 metara. Nakon toga smo plivali prema obali. Bili smo na oko 200 metara od nje kad je na nas naletio gliser", rekao je istražiteljima Verenin otac Diter Hajnc.

Navodno je na tom mestu ispustio ronilački pojas težak dva kilograma ali istražitelji ga nisu našli. Tek su šest dana nakon nesreće, u moru su našli deo noge nastradale devojke, dva crno-bele peraja i masku.

Sve je bilo razbacano unutar pet metara, pa je moguće da su ih pomerale morske struje. Zbog tragedije još niko nije odgovarao.

foto: printscreen Facebook

Kurir.rs/24sata.hr

Foto: Printscreen/Facebook