Foto: EPA/Zsolt Czegledi

TRIJUMFOVAO U MAĐARSKOJ

MIK ŠUMAHER KRENUO OČEVIM STOPAMA: Sin legende najbržeg cirkusa na svetu podigao prvi šampionski pehar u Formuli 2! Majka Korina blistala od sreće (FOTO)

Nemački vozač Mihael Šumaher ostvario je prvu pobedu u Formuli 2, pošto je bio najbrži u trci za Veliku nagradu Madjarske.On je pobedio na stazi Hungaroring, na kojoj je njegov otac Mihael ostvario četiri od rekordne 91 pobede.

Ostali sportovi
> 16:40h

"Sjajna trka. Vozilo je bilo sjajno. Nije bilo lako, čestitam i protivniku Nobuhari Macušiti, koji se borio sa mnom ; do kraja. Srećan sam, bilo je zabavno", rekao je 20-godišnji Šumaher, preneli su britanski mediji.

foto: EPA/Zsolt Czegledi

On vozi za ekipu Prema, ali je i član Ferarijeve vozačke akademije i očekuje se da će za nekoliko godina preći u Formulu 1.

foto: EPA/Zsolt Czegledi

Pobeda u Mađarskoj je njegov najbolji rezultat u Formuli 2, a prethodno najbolje ostvarenje imao je u Austriji, gde je zauzeo četvrto mesto. On je trenutno 11. u generalnom plasmanu Formule 2.

majka korin šumaher blistala od srećefoto: EPA/Zsolt Czegledi

"Sjajna stvar je ostvariti prvu pobedu u Formuli 2. Moram mnogo da radim na sebi, ne znam da li ću sledeće godine otići u Formulu 1, za dve ili možda tri godine. Pružiću maksimum, potrudiću se da naučim što više kako bih bio spreman za naredni korak", naveo je Šumaher.

kurir.rs / Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: