Foto: Sonja Spasić, screenshot

zla sudbina

UBIO MI JE SVE, ŠTA ĆU SADA?! Dragutin Pešić ostao bez žene, sina i dvojice unuka: Tog jutra su bili veseli, deca su skakutala, radovala se... Kakva je ovo tragedija, šta je ovo

Tuga - Otac poginulog Aleksandra Pešića, suprug poginule Stanice i deda poginulih blizanaca Vuka (8) i Nauma (8), kaže da razmišlja da tuži Adema Smaila, koji se zakucao u auto njegove porodice

Crna Hronika

Crni bilans stravične saobraćajne nesreće koja se prekjuče desila na auto-putu Beograd-Niš kod skretanja za Požarevac je četvoro mrtvih!

Zadržan u pritvoru... Adem Smail, vozač „šarana“foto: Sonja Spasić

Kobnog dana, 3. avgusta, oko 10 sati, život je izgubilo troje Pešića iz Kragujevca - Aleksandar (42), njegova majka Stanica (75) i jedan sin (8), dok je drugi sin (8), blizanac preminulog dečaka, bio teško povređen. Nažalost, posle 24 sata borbe za život i on je izdahnuo u beogradskoj bolnici.

Pešići su pre dva dana svojim „sitroenom“ krenuli na odmor na Srebrno jezero. Tamo nikada nisu stigli, jer ih je 500 metara od isključenja za Požarevac otpozadi, automobilom „folksvagen šaran“, udario Adem Smail (49), finski državljanin albanskog porekla.

Auto smrti... Smrskan „sitroen“foto: Screenshot RTS

- Aleksandar je razveden. Dečaci - Vuk i Naum, koji već tri-četiri godine žive sa majkom Slavicom, došli su kod oca kako bi zajedno proveli raspust. Otac i baka su ih poveli na put da se malo brčkaju u jezeru i odmore, ali eto, sada su svi mrtvi - priča uplakani komšija.

U kući Pešića u kragujevačkom naselju Pivara juče smo zatekli Dragutina, koji je u sekundi ostao bez supruge, sina i dvoje unučića. Skrhan od bola, jedva stoji na nogama. - Joj, ispratio sam ih na put. Tog jutra su bili veseli. Deca su skakutala, radovala se. Kakva je ovo tragedija, šta je ovo - plačući kaže Dragutin, hvatajući se za glavu, a zatim drhteći nastavlja: - Sve je završeno. Izgubio sam sve. Gde ću, kako ću? Ne znam ni sam.

foto: Sonja Spasić

On kaže da je prekjuče na televiziji video vest o udesu.

- Video sam crveni auto, isečen na delove. Boja mi se učinila poznatom. Zvao sam policiju u Kragujevcu, a oni su me uputili na Smederevo. Tamo su mi rekli da je njih troje mrtvo, a da je dete prebačeno za Beograd - jedva zbori deda, kome su deset minuta pre dolaska novinara javili da mu je i drugi unuk, za koga je verovao da će se izvući, preminuo.

Ceo grad oplakuje Vuka i Nauma foto: Screenshot
foto: Sonja Spasić

Grcajući, Dragutin Pešić kaže da je razmišljao o čoveku koji je izazvao saobraćajku. - Tužiću ga! Razmišljao sam. Ubio mi je sve. To je moja obaveza kao dede, oca i supruga - jedva izgovara starac.

Njemu je sada preostalo da organizuje sahrane. Aleksandar i Stanica biće sahranjeni zajedno, dok će blizanci biti sahranjeni u selu Oplanić kraj Knića, gde su živeli s majkom.

Kuća žalosti IGRALI FOLKLOR

foto: Screenshot

U kući u selu Oparnić kraj Knića, gde su stradali Vuk i Naum živeli s majkom, juče je vladala tuga. Celo selo došlo je da izjavi saučešće porodici. Niko od rođaka poginulih blizanaca juče nije imao snage da razgovara s novinarima. - Dečaci su bili divni. Završili su prvi razred i igrali su folklor u seoskom KUD. Dobri đaci su bili... Veseli, nasmejani. Ovo je crn dan za naše selo - rekao je komšija. I učiteljica braće Pešić juče je bila da izjavi saučešće, ali ni ona nije imala snage da govori.

Komšije potresene DRAGUTINU JE UMRO I DRUGI SIN

Komšije Dragutina Pešića juče nisu krile tugu. Kako kažu, ne mogu da veruju da je tog čoveka zadesila ovolika nesreća. - Njemu je pre nekoliko godina preminuo još jedan sin, Aleksandrov brat. Sada je ostao i bez Aleksandra, ali i bez žene i unuka. Ne znamo kako da ga utešimo, jednostavno utehe nema - plaču komšije.

KAKO SE DESIO SUDAR

foto: Sonja Spasić
  • „sitroen“ išao srednjom trakom auto-puta ka Beogradu
  • „folksvagen šaran“ bio u sporoj traci, iza „sitroena“
  • iznenada „šaran“ prešao u srednju traku i udara „sitroen“
  • udareni auto izleteo s kolovoza, preleteo bankinu i prevrnuo se na njivi
  • Aleksandar i njegova majka, koji su bili napred, poginuli na mestu
  • dečake, koji su sedeli pozadi, vatrogasci su izvukli iz olupine
  • jedan je preminuo na putu do bolnice, drugi 24 sata kasnije

Tragedija BLIZANCE DOBILI VEŠTAČKOM OPLODNJOM

Aleksandar i Slavica razveli su se pre tri-četiri godine. Ostali su u korektnim odnosima i zajedno brinuli o dečacima. - Ne smem ni da pomislim kako je Slavici. Aleksandar i ona su se godinama borili za potomstvo. Na kraju su blizance dobili zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Gledali su ih kao malo vode da dlanu. Aleksandar je obožavao sinove, izuzetno je bio vezan za njih. Sve na svetu su mu bili - priča jedan komšija i dodaje da je Aleksandar bio na Kosovu i da je ranije imao problema, ali su ga deca oporavila. Svojevremeno je radio kao obezbeđenje u prodavnici, a nedavno je promenio posao.

Kurir.rs / Dragomir Ilić Foto: Sonja Spasić/screenshot