Foto: Shutterstock

POLOVNA ODEĆA

ZLATNA PRAVILA ZA KUPOVINU U SEKEND HEND PRODAVNICAMA: Kupujte samo one komade odeće koji izgledaju kvalitetno pod rukom

Niske cene mogu da budu vrlo primamljive, ali budite racionalni i obratite pažnju pre svega na materijal od kojih je stvar koja vam se dopada napravljena

Zanimljivosti

Sekend hend prodavnice postale su pravi hit, ne samo za ljude koji nemaju novca već i u svetu, a postoji i vrlo dobar razlog za to: za malo para možete da nabavite fenomenalne stvari!

Ipak, kada kupujete polovnu garderobu, postoje tri zlatna pravila kojih treba da se držite kako ne biste završili s gomilom odeće koja vam uopšte ne treba i koju na kraju nećete ni nositi!

Kvalitet

Niske cene mogu da budu vrlo primamljive, ali budite racionalni i obratite pažnju pre svega na materijal od kojih je stvar koja vam se dopada napravljena. Kupujte samo one komade odeće koji izgledaju kvalitetno pod rukom. Izbegavajte najlon i poliester. Obratite pažnju i na brend, jer on često može da bude garancija kvaliteta.

Trendovi

Klasični komadi pronađeni u sekend hendu uvek su pun pogodak jer možete dugoročno da ih nosite. Međutim, pošto se trendovi stalno menjaju, a ove radnje pršte od takvih komada, iskoristite to, ali ih nikada ne kupujte u prvom krugu, kad su i najskuplji, već sačekajte da ih ulovite bar upola cene.

OVO IZBEGAVAJTE U ŠIROKOM LUKU

ne gomilajte odeću samo zato što je jeftinafoto: Shutterstock

Pre svega imajte na umu da u prodavnicama polovne robe ima stvari koje obavezno morate da izbegavate, a to su sledeći komadi:

- Odeća sa ukrasima - budite oprezni s garderobom koja ima mnogo šrafića, šljokica, nitni ili prišivenih detalja, jer je moguće da počnu brzo da otpadaju ili da zarđaju.

- Oštećena odeća - nikad nemojte da dajete ama baš nimalo novca za garderobu koja ima bilo kakvu falinku!

- Prljave stvari - svaki sekend hend je obavezan da pre prodaje stvari odnese na hemijsko čišćenje. Ako naiđete na odeću koja je zaprljana i koja ima fleke, verovatno će i nakon pranja ostati takva, pa kupujte u prodavnicama s kojima imate dobro iskustvo što se higijene tiče.

Kurir.rs/Ekipa Kurira Foto: Shutterstock