Foto: Profimedia

POKUŠAJTE

PRESTANITE DA GA KRIJETE RUKOM: Rešite se podbradka na ovih 5 načina, vežbe ne mogu biti LAKŠE!

Žena

Lako se može dogoditi da na dijeti izgubite kilograme, ali podbradak ostane.

Posebno ako ste u godinama kad je koža već počela da gubi elastičnost i pomalo se opustila. No, debljina nije jedini uzrok nastajanja podbratka, uzroci mogu biti vrlo neočekivani, a ovo su neki od saveta kako da ga se rešite.

1. Vikanje (može i u tišini)

Otvorite usta kao da želite jako glasno da viknete. Ponovite to više puta. Ta vežba jača muskulaturu vilice i napinje celo lice.

foto: Profimedia

2. Vrtite glavom

Ovde je važno da ne mašete naglo glavom napred-nazad kako se ne bi povredili. Najbolje je polako krenuti s glavom levo na desno pa je okretati na jednu, pa na drugu stranu. Ponovite to deset puta, napravi kratku pauzu i tako ponovite u pet serija.

3. Uprite jezikom prema nepcu

S ovom vežbom trenirate muskulaturu vrata. Stisnite usne i pritisnite jezik jako o nepce, što jače možete. Držite tako nekoliko sekundi pa opustite.

foto: Profimedia

4. Šaka na bradi

Stisnite šaku i stavite je pod bradu. Pritisnite glavom prema šaci i tako držite nekoliko sekundi. Ova vežba je dobra protiv podbratka, ali i obešenih obraza.

5. Naizmenično tuširanje

Poznato je da je tuširanje naizmjenično hladnom i vrućom vodom dobro protiv celulita. Na vratu će biti jednaki učinak. Jednostavno tuširajte podbradak naizmenično hladnom pa vrućom vodom. Najbolje je to raditi svaki dan.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Miss7, Foto: Profimedia