Foto: Printscreen Tv Prva

reagovanje

VUČIĆ O IZBORIMA NA KOSMETU: Očekujem ubedljivu pobedu Srpske liste u srpskim sredinama

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas je interesantno kako su za "1 od 5 miliona" dobri Haradinaj i Tači, a ne valjaju "ovde u Srbiji Vučićevi", pa će tamo sa elanom da izađu na izbore, a ovde je, kaže, valjda manja demokratija nego u Prištini.

Vučić je za TV Prva na pitanje da li očekuje da se "podigne temperatura" budući da na Kosovu idu izbori, rekao da postoji nekoliko apsekata koji su za nas teški.

"To je život običnih ljudi. Uzavrela je atmosfera među njima - oni imaju četiri političke partije i sve imaju oko 20 odsto, a peta snaga je Srpska lista koju će pokušati da obore i Albanci i deo međunarodne zajednice", kaže Vučić.

Interesantno je, kaže on, kako su za "1 od 5 miliona" dobri Haradinaj i Tači, a ne valjaju ovde u Srbiji Vučićevi.

"Pa će tamo sa elanom da izađu na izbore a ovde je valjda manja demokratija nego kod Tačija i Haradinaja", navodi on.

Ali, kako kaže, narodu na Kosovu svi oni su dobro poznati i narod ne možete da ubedite da glasa protiv sebe i svojih interesa.

"Tako će i da prođu. Očekujem ubedljivu pobedu Srpske liste u srpskim sredinama", kaže on, a na pitanje da li će i ovoga puta SL biti tas na vagi, kaže da se to nikada ne može znati i da će Albanci praviti koalicije i jedni protiv drugoh i protiv Srba.

(Kurir.rs/Tanjug)