Foto: Dado Đilas

PROGOVORIO

EKSKLUZIVNO ZA KURIR Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić prvi put progovorio o javnim napadima na njega: Ko se sudijskim greškama sladi, njima će se i zagrcnuti!

Zlurado je govoriti o mom likovanju u vezi s rezultatom Zvezdinog meča, Đoletovi stihovi govore o ravnoteži u prirodi

Fudbal

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić digao je veliku prašinu nakon što je na Instagramu ostavio poruku posle remija Crvene zvezde protiv Kopenhagena kojom je bocnuo večitog rivala stihovima Đorđa Balaševića.

- Al’ vidiš, neko to odgore vidi sve. Pomera te konce, igra se. Postavi na svoje mesto svako dobro, zlo još pre. Sve vide oči sudbine - citirao je Vuletić poznatog pevača.

Nakon toga su počele prozivke na njegov račun, on je za Kurir objasnio šta je hteo da kaže.

- Citirao sam reči pesme Balaševića koje slikovito i simbolično govore o nekoj vrsti ravnoteže u prirodi. Potpuno je neinteligentno, a svakako zlurado, govoriti o mom likovanju u vezi s rezultatom tek prve od dve utakmice koje Zvezda igra s Kopenhagenom. Međutim, ovo je referenca na različita do sada dokazana sudijska nepočinstva kojima je Zvezda dolazila do bodova u domaćem prvenstvu. Dakle, nije ovde reč o ishodu utakmice, već o ravnoteži u univerzumu: ko se sudijskim greškama sladi, sudijskim greškama će se i zagrcnuti - poručio je Vuletić.

On je dodao da kao i svaki drugi građanin ima pravo da iznese svoje mišljenje.

- Tvrditi da zbog toga neko mrzi Srbiju i sve srpsko podseća na onu filmsku kaznu kad Toma Zdravković odbija da otpeva „Lili Marlen“. Naprotiv, ja, kao student generacije pravnog fakulteta s prosekom 9,87, odlučio sam da ostanem u Srbiji i borim se za njen napredak. To je ljubav koju oni koji ne čitaju Voltera nikad neće moći da razumeju. To je civilizacijska tekovina. Uostalom, Njegoševim rečima: „Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive zanavijek“ - zaključio je Vuletić za Kurir.

Kurir.rs/ N. Ilić Foto:Dado Đilas