IDEMOOO

MNOGO SMO JAKI! NEKA MISLE AMERI DA SU FAVORITI! Bogdan se priključio Orlovima (KURIR TV)

Imamo najjači tim poslednjih godina, video sam negde da su nas stavili iza ekipe SAD, a ti sastavljači lista umeju da pogreše

Košarka
> 13:09h

Bogdan Bogdanović se konačno priključio reprezentaciji Srbije i već sutra uveče protiv Litvanije u Štark areni videćemo njegove majstorije.

Košarkaši savez Srbije platio je NBA obeštećenje Kingsima, koje uopšte nije malo, da bi Bogdan mogao da trenira s ekipom jer su pravila najjače lige na svetu rigorozna. Kolika je zvezda, videlo se i preksinoć u Zrenjaninu, gde je posle pobede nad Fincima vladala prava histerija oko njega iako nije igrao.

- Evo, priključio sam se ekipi konačno - kaže Bogdanović s osmehom i nastavlja:

- Nisam išao na pripreme na Kopaonik, ali spreman sam. Završio sam obaveze u ambasadi.

Koliko te je opterećivalo to osiguranje?

- Smara kada razmišljaš o tome, ali generalno nemam problem s tim.

Da li si se uželeo mečeva s ekipom, zajedničkih treninga?

- Naravno, najteže je kada treniraš sam, a najlakše je igrati. Stvarno je teško da provedeš sam toliki period, uvek je bolje s ekipom, uvek mi to nedostaje.

Jedan Amerikanac uplatio je deset hiljada dolara da će Srbija biti šampion sveta, šta kažeš na to?

- Kolika je kvota (smeh)? Video sam negde da smo drugi favoriti, iza Amerikanaca, ali to ništa ne znači. Često oni greše kada sastavljaju te liste. U principu, sve je to daleko, moramo da se skupimo, odradimo pripreme, pa prvi deo prvenstva.

Ti si dosad bio najbolji igrač Srbije, koliko će ti u ovom timu biti lakše?

foto: @starsport

- Mnogo smo jači od sastava koji smo imali u Turskoj na EP. Sigurno da imamo najjači tim u poslednjih nekoliko godina. Gradili smo ga dugo i dolazi pravi trenutak. Treba pažljivo da ga čuvamo, da ne ode u pogrešnu stranu. Treba da vodimo računa o tome tokom priprema i tokom prvenstva.

Najteže je na klupi NERVOZAN SAM KADA NE IGRAM!

Kako ti je kada gledaš saigrače da igraju, a ti sediš sa strane?

- Uf, nervoza. Velika je nervoza, najgore je kada se ne igra. Možda je lakše kada gledaš od kuće, ne razmišljaš toliko. Ali kada si tu, fale ti dva-tri koraka da uskočiš i igraš. Tada je stvarno teško.

Humanitarni meč SUTRA SVI U ARENU DA SRUŠIMO VALANČIJUNASA

Košarkaši Srbije sutra će imati najtežu proveru u dosadašnjem delu priprema. U Štark areni „orlovi“ dočekuju Litvaniju, koja stiže u jakom sastavu, a najveće zvezde su Jonas Valančijunas i Domantas Sabonis. Litvanci će igrati u retro dresovima iz 1939. Meč je humanitarnog karaktera i polovina prihoda ide Unicefu.

Kurir.rs/Predrag Gajić Foto:Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: