Foto: Facebook

DIREKTNO

ALEKSANDAR VUČIĆ O AFERI PRISLUŠKIVANJE: Opozicija se plaši šta bi sve moglo da se otkrije

Ne treba da brinu, sad sam skinuo oznaku tajnosti zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote političkih protivnika i da rade šta hoće, rekao Vučić

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je odluku o skidanju oznake tajnosti sa poverljivih dokumenata o svom prisluškivanju doneo u skladu sa zakonom, a to je učinio jer smatra da građani treba da znaju istinu o načinu rada bivše vlasti.

Takvu odluku, kako je rekao, donosiće i ubuduće, ako za tim bude potrebe. On je otkrio da su u opoziciji sada nervozni jer se neki plaše sa čega bi još mogao da skine oznaku državne tajne ili poverljivosti.

Nervoza

- Video sam nervozu, jer se plaše sa čega bih još mogao da skinem oznaku poverljivosti i državne tajne. Ne treba da brinu, ovo sam skidao zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni tirani i diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote svojih političkih protivnika i da rade šta hoće - kazao je Vučić.

Predsednik je dodao da je oznaku tajnosti skinuo u skladu sa zakonom, zbog istine, pošto svaki dan sluša optužbe da on nekog prisluškuje, priče o diktaturi, autokratiji i kako „neko svoj nerad, nesposobnost i lenjost pravda tobožnjim napadima vlasti na opoziciju“:

- Sedam godina te podatke nisam iznosio u javnost, sedam godina nisam skidao oznake „poverljivo“ i „državna tajna“. Ljudi u Srbiji treba da znaju istinu i saznali su istinu. Rukovodio sam se pravdom, pravom i u skladu s tim sam doneo odluku. Donosiću je i ubuduće, ako za to bude bilo potrebe.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je, komentarišući optužbe bivšeg šefa države Borisa Tadića za paljenje ambasada, kazao da se zna da je bio protiv toga:

- Pozvao sam narod da slučajno ne ide pred ambasade i bilo gde drugo i bio apsolutno protiv toga. Znaju to svi drugi, zna to i Tadić. Svakom rečju koju izgovori, govori o sebi, a ne o meni.

Ogledalo je čudo

Najviše se, dodaje, nasmejao na to što je Tadić rekao da su njega Goran Vesić i Nebojša Čović upoznali s ljudima sa tribina:

- Ne razumem to - ja sam nešto pomagao Vesiću i Čoviću jer su oni mene držali na vezi s navijačima, a ja odatle ponikao... Sve do studija, od 12. godine sam išao, ali šta da radite, ogledalo je čudo.

Bocan-Harčenko o vijaduktu VELIČANSTVEN PROJEKAT

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je, nakon što je sa Vučićem obišao radove na izgradnji vijadukta Čortanovci na železničkoj deonici Stara Pazova - Novi Sad, da je reč o veličanstvenom projektu:

- Jasno je da je reč o projektu na nivou najmodernijih standarda. On je i od evropskog značaja i biće deo koridora koji će dodatno povezivati južni deo Evrope sa centralnom i zapadnom Evropom. Naše dve zemlje rade u korist interesa Srbije i Rusije, ali i evropskih sveobuhvatnih interesa i blagostanja.

Bezbednost NIKAD NEĆU BITI PADOBRANAC

Prilikom obilaska vijadukta u Čortanovcima u izgradnji, Vučić se popeo na vrh metalne konstrukcije - skele visoke oko 20 metara. On je to učinio iako je u tome pokušalo da ga spreči njegovo obezbeđenje, procenjujući da nije dovoljno bezbedno. Vučić je pozvao i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka da mu se pridruži, što je ruski diplomata prihvatio. Dok se spuštao niz skelu, Vučić je uz osmeh prokomentarisao da „sigurno nikad neće biti padobranac“.

Kurir.rs/Biljana Bojić Foto:Facebook