Foto: EPA/ANDY RAIN

brojke

NOVAK OSTAO BEZ PRVOG MESTA: Nadal prestigao Đokovića ulaskom u finale

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Rodžers kupa pošto je francuski igrač Gael Monfis predao meč zbog povrede skočnog zgloba.

Tenis
> 10:29h

Monfis je u četvrtfinalu imao jedan težak meč protiv Roberta Bautiste Aguta, meč koji je morao da bude prekidan zbog kiše i kada je nastavljen Francuz je slavio rezultatom 6:4, 3:6, 7:6(7:2).

Taj četvrtfinalni duel je trajao 143 minuta i da stvar bude još gora Monfis je povredio skočni zglob i nadao se da će povredu uspeti da zaleči za polufinalni susret sa Rafaelom Nadalom, što se na njegovu žalost nije desilo.

Nadal će tako bez polufinalne borbe igrati u finalu Rodžers kupa protiv ruskog

tenisera Danila Medvedeva, koji je pobedio zemljaka Karena Hačanova sa 6:1, 7:6 (6).

Španac je ovom pobedom prestigao Novaka u ATP trci za ovu sezonu pošto je sakupio 6825 poena, naspram 100 manje Đokovića.

foto: AP

Osvoji li Nadal titulu, i to 35. masters trofej u bogatoj karijeri (finale je ove nedelje na programu od 22 sata po srednjeevropskom vremenu), pripašće mu hiljadu ATP bodova, a izgubi li od Medvedeva, "zaradiće" 600 ATP bodova, pa će u svakom slučaju u ponedeljak zvanično preteći Đokovića u ATP trci.

Asocijacija teniskih profesionalaca je ATP trku uvela kako bi se na kraju sezone proglasio "Najbolji teniser u godini na izmaku", odnosno onaj igrač koji je u kalendarskoj godini osvojio najviše bodova.

Kada je reč o onoj svima poznatijoj, a i svima dražoj - ATP listi, Novak Đoković tu suvereno vlada: pred početak mastersa u Sinsinatiju ima čak 12.415 bodova, a drugoplasirani Nadal 7.945, dok je Rodžer Feder treći sa 7.460.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: