nerasvetljeno

OD UŽASNOG ALBANSKOG ZLOČINA U GORAŽDEVCU NAVRŠILO SE 16 GODINA: Ubijeno dvoje a ranjeno četvoro srpske dece! Pomeni u selu i Beogradu

U tom zločinu u Goraždevcu tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Djordje Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13)

Politika
> 01:12h

BEOGRAD - Danas kada se navršava 16 godina od ubistva dvoje i ranjavanje četvoro srpske dece u Goraždevcu, kod Peći, na Kosovu i Metohiji, koja su se kupala u reci Bistrici kada je na njih pucala nepoznata osoba iz automatskog oružja, pomen će biti služen u Goraždevcu i Beogradu.

Pomen ubijenim biće održan u 10 časova u Crkvi rodjenja presvete bogorodice u Goraždevcu, a nakon parastosa biće postavljena spomen ploča kod mesta ubistva dvojice dečaka.

Mesto užasnog zločina i teško ranjeni Bogdan Bukumirićfoto: Dragana Udovičić, Printscreen/YT

Godišnjica će biti obeležena i u Beogradu u Spomen sobi kosmetskim žrtvama, a najavljeno je prisustvo ministra prosvete i nauke Mladena Šarčevića i pomoćnika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

U tom zločinu u Goraždevcu tada su ubijeni Ivan Jovović (19) i Pantelija Dakić (12), a teško su ranjeni Djordje Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13).

Za zločin još uvek niko nije odgovarao, a Euleks je, kako je navedeno, usled nedostataka dokaza zatvorio istragu.

Unmik je posle ubistva dece naveo da je na tu decu pucao "nepoznati broj ljudi 'kalašnjikovim' iz žbunja".

foto: Printscreen