Foto: Nebojša Mandić

Pare za hejtere

MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA FINANSIRA NAJGORE HEJTERE: 2,3 miliona isplatila država Đilasovim medijima na Kosmetu! Pomoć su funkcioneri i poverenici SZS na KiM!

Među dobitnicima državne pomoći su funkcioneri I poverenici Saveza za Srbiju na KiM, ali i mediji koji direktno kritikuju državnu politiku prema Kosovu

Društvo
> 10:28h

Ministarstvo kulture i informisanja, na čijem je čelu Vladan Vukosavljević, dalo je 2.304.000 dinara medijima na Kosovu i Metohiji koji su direktno povezani sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem. Ti mediji kroz svoje izveštavanje najstrašnije napadaju državnu politiku o Kosovu.

Kako pokazuju rezultati Konkursa za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja za 2019, podržano je ukupno 17 projekata sa 9.000.000 dinara, među kojima su i mediji bliski tajkunima Đilasu i Jeremiću. Tako je 650.000 dinara dobila TV Mir iz Leposavića, čiji je vlasnik Nenad Radosavljević, član SZS i Đilasov poverenik za KiM.

- Jeremić i Đilas su dolazili kod Radosavljevića kada su išli na Kosovo. On napada politiku Srbije gde stigne, a o zvaničnom Beogradu i Vučiću govori sve najgore, često je u napadima žešći i od Albanaca. Nedavno je osnovao i Savez za Kosovo, ogranak Đilasovog SZS na KiM!

To sve ga ne sprečava da uzima pare od aktuelne vlasti, koju pljuje na svakom koraku

Nenad Radosavljević nije jedini, pa je tako 654.000 dinara dobio i Radio Goraždevac, čiji je vlasniki urednik Darko Dimitrijević. Reč je o čoveku koji je poverenik Jeremićeve Narodne stranke za KiM i koji takođe vodi najstrašniju hejtersku protiv kampanju predsednika Vučića i zvaničnog Beograda!

Pozamašnih 500.000 dinara dobila je i Sanja Sovrlić, koja ima NVO i portal Crno-beli svet. Ona je doskoro bila novinarka i urednica na RTV Mir Nenada Radosavljevića, da bi kasnije otvorila vlastiti sajt.

- Sanja Sovrlić jedan je od glavnih finansijera Fondacija za otvoreno društvo. Ona i ne krije da je Soroševa plaćenica... Čest je gost na medijima koji se ostraščeno kritički odnose prema zvaničnom Beogradu, ali to je sprečava da od Vlade Srbije uzima pare.

-Među podržanim projektima je i onaj Budimira Ničića, vlasnika portala Njupres iz Čaglavice kod Gračanice, koji je dobio pola miliona dinara za projekat ,,Ko su naši velikani".

Ništa to ne bi bilo sporno da se i on nije "proslavio" uvredama i brutalnom kampanjom protiv medija i novinara koji i koji mu nisu povolji i koji se se ,drznu" da afirmativno izveste o aktivnostima Beograda.

Ničić je dopisnik Glasa Amerike s Kosova i predsednik Društva novinara KiM. Svoje- vremeno je napao novinarku RTV Gračanica Draganu Stanojević, kao režimsku novinarku dok je izveštavala sa protesta u tom gradu.

Dok iz Ministarstva juče nije dobijeno pojašnjenja oko raspodele budžetskih sredstava politički analitičar Dejan Vk Stanković kaže da je na delu pritisak 'nezavisnih' medija.

Kurir.rs/Informer /Foto: Nebojša Mandić