Foto: Printscreen/Tviter

LAVINA KOMENTARA

NASMEJAĆE VAS KRUŽNI TOK U LOZNICI, POSTAO JE PRAVI HIT NA MREŽAMA: Građani u neverici, pitaju ko je ovo projektovao (FOTO)

Srbija
> 21:46h

U Loznici se na raskrsnici Bulevara Dositeja Obradovića i Ulice Slobodana Penezića gradi kružni tok, a fotografija tih radova postala je hit na društvenim mrežama.

Na njoj se vidi da centralno ostrvo ne stoji u sredini već vuče na jednu stranu i to prilično.

Fotografija je izazvala lavinu komentara poput onih da će zbog "lošeg projekta beton zameniti zelenu površinu", "da će ulica još malo ući ljudima u kuće", "da li je projektant bio pijan", ili jednostavo "ovo vam je malo ukrivo".

U Javnom preduzeću “Loznica razvoj”, koje projektuje i izvodi ove radove, međutim, objašnjavaju da je projekat usaglašen sa pravilima saobraćajne i građevinske struke, da su ga izvodili inženjeri sa iskustvom, te, kako kažu, "nema mesta bojazni da budući kružni tok neće biti funkcionalan".

- Ove dve ulice koje se vide na slici, ne ukrštaju se pod pravim uglovima, pa kružni tok nije mogao u prvom trenutku da bude u središtu. Međutim, on će biti u potpunosti u sredini raskrsnice. Sa jedne strane ući će u zelenu površinu, a sa druge strane značajan deo površine koji je sada u betonu, biće zatravljen i pretvoren u zelenu površinu - objašnjava Nikola Dragićević, direktor JP “Loznica razvoj”.

(Kurir.rs)