Odigrao više od 100 utakmica za Srbiju... Vladimir Štimac u duelu sa Nikolom Batumom, Foto: Dado Đilas

Bravo

VLADIMIR ŠTIMAC JOŠ JEDNOM POKAZAO KAKAV JE PATRIOTA: Neka umrem, samo da Srbija bude šampion!

Jako - Da mi neko kaže - e, bićemo prvaci sveta, ali da ti rikneš, ja bih rekao, može, nema problema, kaže nekadašnji centar „orlova“

Košarka

Vladimir Štimac je uvek punog srca i do poslednjeg daha igrao za Srbiju. Momak koji se za Saletovog mandata okitio sa tri srebra ovoga puta želi da „orlovi“ postanu šampioni sveta.

A kolika je to želja, govori i krajnje neobična izjava centra koji se na parketu nikad nije štedeo.

Imamo najjači tim

- Treba da pustimo te momke da se sami bore. Bez pritiska medija i javnosti. Zlato? Pa ja bih to najviše voleo. Da mi neko kaže - e, bićemo prvaci sveta, ali da ti rikneš, ja bih rekao, može, nema problema. To zvuči, onako, loše. Ali ja, eto, to toliko volim - rekao je Štimac za Mocartsport.

foto: Dado Đilas

Čak i ovako oslabljena reprezentacija, bez Teodosića i Milosavljevića, predstavljaće strah i trepet za sve ostale selekcije. - Ovo je naša najjača ekipa u poslednjih 20 godina. Imam pozitivne misli, znam kako će Sale da napravi sve to. Ali mi imamo i ono što 99% drugih košarkaških zemalja nema. A to je šta? Porodica!

Drugi me ne zanimaju

Ipak izdvaja jednog. - Jokića jedva čekam da vidim u Kini! Gledao sam ga ove sezone dosta, pratio sve. Takav igrač ne postoji. Na istoj smo poziciji, pa gledaš šta ti imaš, šta on ima. A on ima nešto što niko nema. Ma vanzemaljac. Plejmejker zarobljen u telu centra. Odličan igrač. Očekujem dosta i od Bjelice, Bogdana. Svi će da se podrede kolektivu i reprezentaciji - uveren je Štimac i dodaje: - Druge reprezentacije me apsolutno, ali uopšte ne zanimaju.

Lična karta

VLADIMIR ŠTIMAC

Rođen: 25. avgust 1987. Grad: Beograd Bračni status: oženjen, dvoje dece

Karijera

Početak: mlađe kategorije Beovuka Profi: Žalgiris, Crvena zvezda, Ventspils, Nimburk, Olin, Banvit, Unikaha, Bajern, Estudijantes, Bešiktaš, Efes, Turk telekom Dostignuća: tri srebra sa Srbijom na velikim takmičenjima, šampion Srbije, šampion Češke, kup Turske

O povredama SALE: RAČUNAM NA TEA I LUČIĆA

foto: Starsport

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević izgubio je pravog „vojnika“ u liku Dragana Milosavljevića. Povrede Teodosića i Lučića takođe su za brigu. - Imamo još 12 dana do početka prvenstva, u Beogradu su dva igrača na koja računamo. Lučićev oporavak napreduje dobro i očekujemo da će on za pet-šest dana biti spreman da nam se pridruži, a Teodosiću sledi nova magnetna rezonanca i analize, situaciju s njim pratimo iz dana u dan - rekao je Đorđević.

Kurir.rs/Predrag Gajić Foto: Dado Đilas