Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

ne mogu da obeleže preobraženje

NOVI SKANDAL U CRNOJ GORI, OPSADA CRKVE NA PREOBRAŽENJE: Više od 15 policajaca i interventna vozila zabranili sveštenicima da služe liturgiju na Ivanovim Koritima! (FOTO)

Uprava policije i ove godine je zabranila sveštenicima Mitropolije crnogorsko primorske da na praznik Preobraženja u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima služe liturgiju.

Crna Gora
> 13:27h

Policija je postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko primorska, kako su kazali, uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje uložilo žalbu Upravnom sudu, na koju nije dobijen odgovor.

foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Više od 15 policajaca i interventna vozila koja su bila raspoređena oko crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućili su sveštenicima i predsedniku Crkvene opštine Cetinje da uđu u hram ispod Lovćena.

foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Iz Mitropolije je saopšteno da je nezapamćeno da se u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

foto: Mitropolija crnogorsko primorska

"Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božijih nisu karakteristika savremenih društava", smatraju u Mitropoliji.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Mitropolija crnogorsko primorska