Foto: AP/New York State Sex Offender Registry, EPA/David Mariuz

skandal ne jenjava

PRINC ENDRU OSRAMOTIO KRALJEVSKU PORODICU: Vadi se da nije koristio seks roblje pedofila Epstajna, a evo dokaza od kog NE MOŽE DA POBEGNE! (VIDEO)

Dan nakon što se Bakingemska palata konačno oglasila povodom nagađanja da je princ Endru bio sa jednom od maloletnih seks robinja milijardera Džefrija Epstajna saopštivši da je "princ zgrožen", u javnosti su se pojavili novi dokazi koji pokazuju da je mlađi brat princ Čarlsa možda slagao.

Planeta
> 13:22h

Naime, britanski Dejli mejl došao je do zapisnika o letu koji pokazuju da je jedna od Epstajnovih žrtava, Virdžinija Roberts, letela u London, Njujork i na Karibe 2001. godine.

Robertsova tvrdi da se kao 17-godišnjakinja srela sa princom na sva ti pomenuta mesta, a istraživanje Dejli mejla pokazalo je da je i princ bio u isto vreme na istim mestima.

Ipak, zapisnik o letenju nije i direktna potvrda tvrdnji Robertsove da je bila primorana na seksualni čin sa princom na tim lokacijama, ali nije ni dokaz da je princ iskren, navode britanski listovi.

U pravnim dokumentima podnetim u Palm Biču na Floridi, tvrdili su da je maloletna Robertsova "bila prisiljena na seksualne odnose" sa princom Endruom "na tri odvojene geografske lokacije: u Londonu (u stanu Gislejn Maksvel), u Njujorku i na privatnom Epstajnovom ostrvu na američkim Devičanskim ostrvima".

Zapisi o letovima

Evidencije leta luksuznog crnog Epstajnovog aviona Gulfstream nisu javno dostupne, ali je Dejli mejl prikupilo podatke za mart i april 2001. godine koji pokazuju da Robertsova letela od Palm Biča do Kanade, Pariza, Granade u Španiji, Maroka, a da se konačno 9. marta iskrcala u London.

Robertsova tvrdi da je tada nastala sada zloglasna fotografija na kojoj je sama sa njim u londonskom stanu Epstajnove madam.

Mesec dana kasnije, u ponedeljak, 9. aprila, vojvoda je počeo zvaničnu posetu SAD. Kako je to bilo zvanično putovanje, let su finansirali britanski poreski obveznici. Istog dana, Robertsova takođe je odletela u Njujork. Ona i Epstajn su napustili njegovo osam miliona dolara vredno imanje u Palm Biču na Floridi, a dnevnik leta pokazuje da su leteli avionom Gulfstream sa 22 mesta.

Sledećeg jutra, u utorak, princ je odleteo u Boston gde je imao zvanične obaveze. Prema rečima same Robertsove, upravo u to vreme (na Uskrs) naređeno joj da ide u Epstajnov dvorac u Njujorku, gde je ponovo srela princa.

Treći susret bio je na Karibima. Evidencija leta pokazuje da Robertsova i Epstajn napustili Njujork 11. aprila avionom i krenuli ka ostrvu Sent Tomas na američkim Devičanskim ostrvima, odakle su brodom prevezeni do Epstajnovog privatnog ostrva u blizini, prenosi Blic.

Nije poznato gde se princ nalazio narednih nekoliko dana, ali čini se da je i on odleteo na jug - jer je do Uskrsa, 15. aprila, navodno bio "na Bahamima". Bio je odsutan od kraljičine uskršnje službe u zamku Vindzor, a kraljevski dvor objasnio je Dejli telegrafu da je na Bahamima bio na odmoru sa bivšom suprugom Sarom Ferguson i njihovim ćerkama.

Prema tvrdnjama Robertsove, vojvoda je bio na Epstajnovom ostrvu jednu noć. Tvrdila je da je otputovala na ostrvo sa Epstajnom i gospođicom Maksvel - što potvrđuju zapisi letelica.

Prijatelji i posle seks skandala

Princ Endru je upoznao Džefrija Epstajna 1990-ih, a ostali su prijatelj i nakon što je milijarder izdržao kaznu od 13 meseci za seks sa maloletnim devojkama i postao registrovani seksualni prestupnik. Poznato je da je leteo privatnim avionom Epstajna najmanje tri puta i boravio u njujorškom dvorcu milijardera 2010. godine, gde je fotografisan kako maše ženama sa ulaznih vrata.

Tek nakon tih fotografija, Bakingemska palata se konačno oglasila. U saopštenju je navedeno da "Njegovo Kraljevsko Visočanstvo žali iskorištavanje bilo kojeg ljudskog bića i svaki predlog koji bi oprostio, učestvovao ili ohrabrivao takvo ponašanje smatra odvratnim".

Kurir.rs/Dejli Mejl/Dejli Telegraf

Foto: AP/New York State Sex Offender Registry, EPA/David Mariuz