Foto: Čitalac Kurira, Printscreen: Youtube/ Al Jazeera Balkans

uputio kritike

POSLE BRUTALNOG NAPADA NA SRBE KOD KNINA, OGLASIO SE I PUPOVAC: Ovo nije ni slučajno ni spontano! Hrvatska daje loš primer!

Lider Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac smatra da je napad na Srbe kod Knina koji su gledali prenos utakmice Crvene zvezde organizovan i da pokazuje da Hrvatska nije zemlja mira i sigurnosti.

Hrvatska
> 14:05h

Pupovac je za hrvatski Indeks ocenio da su se dogodili ozbiljni napadi na pripadnike srpske zajednice, koji su imali odlike skvadristicke (skvadristi - pripadnici prvih fašističkih odreda) grupacije.

"Napadi nisu ni slučajni ni spontani. Ne može u selo Uzdolje slučajno ili spontano doći pet automobila s 15 ljudi pod fantomkama", rekao je Pupovac, koji je do nedavno bio predsednik Srpskog nacionalnog veća u Hrvatskoj.

On je ocenio i da Hrvatska, kao članica Evropske unije, predstavlja jako loš primer nečlanicama i doprinosi destabilizaciji prostora bivše Jugoslavije.

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete, prenosi hrvatski Indeks.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Djevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Čitalac Kurira, Printscreen/Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: