Foto: Dragan Janković

U rodno selo na severu Banata

NA BICIKLU STIGLA SA DEČKOM IZ ITALIJE: Spojila ih ljubav prema putovanjima i prirodi (FOTO)

Srbija
> 13:15h

Bojana Čavka (37) iz Novih Kozaraca kod Kikinde, odavno se otisnula u “beli svet”. U Italiji je izgradila uspešnu poslovnu karijeru, a tamo je nisu mimoišle “Amorove strele”. Srce je poklonila Masimilijanu Bojisu. Srpkinju i Italijana spojila je i ljubav prema putovanjima i to na “dva točka”.

Tako su se se, nakon pređenih 1.100 kilometara, pojavili na severu Banata.

Priređen im je doček za pamćenje. Ispred rodne kuće, dočekali su ih Bojanini najmiliji, rodbina i brojni prijatelji, a grupa biciklista pohitala im je u susret.

- Iz okoline Milana, krenuli smo 3. avgusta. Putovali smo sedamnaest dana. Zapravo smo u Nove Kozarce stigli iz Švajcarske. Tamo smo proveli deo godišnjeg odmora. U međuvremenu je stigao poziv na svadbu. Udaju moje dobre drugarice nisam mogla da propustim. Odlučili smo da spojimo naš odmor sa svadbom i eto nas ovde, kaže Bojana i dodaje da na svadbeno veselje, u šezdesetak kilometara udaljen Zrenjanin, neće otići na biciklima.

foto: Dragan Janković

- Mladence bi potpuno oduševilo da se ovako pojavimo, ali to ipak nećemo učiniti. Ne zato što nam je daleko i naporno. Zbog garderobe i presvlačenja, ipak na svadbu nećemo na “dva točka, priznaje Bojana.

Ona već dvanaest godina živi u okolini Milana, a u jednoj internacionalnoj advokatskoj kancelariji radi kao asistent advokatskih timova.

Interesatno je da su se u cikloturizmu pronašli nakon što su upoznali pokojnog profesora Milorada Majkića, velikog svetskog putnika.

- Svako putešestvije i odlazak na Olimpijske igre, on je započinjao iz rodnog sela. Nakon Atine i Pekinga, na biciklu nije, nažalost, stigao u London na treću Olimpijadu. Kad je moj dečko prvi put bio u Novim Kozarcima, upoznao je Majkića. On nam je poklonio CD. Slikom i rečju, na njemu je zabeležio utiske o dalekom putu biciklom iz Srbije u Kinu, ali i o boravku u Pekingu. To nas je i motivisalo da postaneno cikloturisti, prisetila se Bojana.

foto: Dragan Janković

(Kurir.rs/S.U)

Vožnja ih lišava stresa i negativnih misli

- Lane smo ovako otišli u Francusku i prevalili 1.200 kilometara. Ovo je naša četvrta velika tura. Raduje nas što se cikloturizam razvija i u Srbiji. Kroz našu zemlju ima tri rute, a i Kikinda je na biciklističkom koridoru.

- Vožnja biciklom lišava stresa i negativnih misli, iskrena je Bojana.