Foto: EPA

NAŠLI SE

SAMIT G7: TRAMP ODUŠEVLJEN DŽONSONOM! On je pravi čovek da izvede svoju zemlju iz EU

Boris Džonson je pravi čovek da izvede svoju zemlju iz EU, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp tokom susreta s britanskim premijerom u Bijaricu, gde se održava samit G7.

Planeta

Na pitanje koji bi dao savet Džonsonu za Bregzit, Tramp je rekao da njemu ne treba savet, jer je "pravi čovek za taj posao".

foto: EPA

Ali zato je obećao da će SAD i Velika Britanija odmah posle Breghita potpisati "veliki trgovinski sporazum".

Džonson je rekao da će trgovinski pregovori sa SAD biti teški, ali da postoje ogromne šanse i mogućnosti za britanske kompanije na američkom tržištu.

foto: EPA

Inače, Tramp je izjavio i da je "svakako moguće" da će pozvati predsednika Rusije Vladimira Putina kao gosta na samit G7 naredne godine u SAD, objavila je agencija Blumberg. On je ranije pozvao da se Rusija vrati u nekadašnji format G8.

UHAPŠENO 68 DEMONSTRANATA

Francuske vlasti uhapsile su 68 osoba koje su učestvovale u protestima u Bajonu, u blizini Bijarica, gde se održava samit G7.

Iz regionalne uprave navode da su uhapšeni optuženi za bacanje tvrdih predmeta, prikrivanje lica i posedovanje predmeta koji se mogu upotrebiti kao oružje.

Francuska policija ispalila je u subotu suzavac i upotrebila vodeni top protiv 400 učesnika protesta koji se bore protiv kapitalizma, a koji su blokirali puteve u Bajonu. Iz regionalne uprave saopštili su da nije bilo povređenih u tim sukobima.

Kurir.rs/Agencije