Foto: M.S.

NIŠKO TUŽILAŠTVO I DALJE TRAGA ZA PIROMANOM KOJI JE ZAPALIO AUTO ZAMENIKA NAČELNIKA BIA: 8 meseci istraga tapka u mestu?!

Crna Hronika

Prošlo je skoro 8 meseci otkako su na Bulevaru Nemanjića u Nišu zapaljena kola zamenika načelnika Bezbednosno-informativne agencije, ali istraga tapka u mestu. Kako kažu u niškom Osnovnom javnom tužilaštvu, policija još pokušava da odgonetne identitet osobe koja je zapalila “folksvagen polo” u vlasništvu BIA.

15. novembra prošle godine, u 4 ujutru je na parkingu na Bulevaru Nemanjića zapaljen BIA “polo”, a požar je “progutao” još 3 automobila. U Tužilaštvu kažu da je podneta krivična prijava protiv nepoznate osobe. Identitet osumnjičenog do danas nije otkriven.

Postupajući po krivičnoj prijavi, dana 6.12.2018. od strane OJT u Nišu PU u Nišu je stavljen zahtev za otkrivanje NN učinioca. Dostavljen nam je izveštaj, iz kojeg se utvrđuje da izvršilac krivičnog dela još uvek nije identifikovan, kao i koje je sve aktivnosti policija preduzela u cilju njegovog otkrivanja, čiju kopiju vam u ovoj fazi postupka ne možemo omogućiti jer bi dostavljanjem iste ugrozili i omeli otkrivanje izvršioca navedenog krivičnog dela - navode iz Osnovnog tužilaštva.

Podsetimo, rano ujutru 15. novembra prošle godine, zapaljena su kola na Bulevaru Nemanjića. Izvori Južnih vesti iz BIA rekli su da je reč o službenom automobilu koji je koristio zamenik načelnika ove obaveštajne službe.

Inače u poslednje dve godine, u Nišu je zapaljeno više od 10 vozila. Među njima je i nekoliko njih u vlasništvu policije.

Južne vesti/S. Marković