Foto: AP

i dalje bez mandatara

OTKAZANA SEDNICA PREDSEDNIŠTVA BIH: Nije postignut dogovor o Tegeltiji, Dodik povukao zahtev!

Sednica Predseništva Bosne i Hercegovine sa samo jednom tačkom dnevnog reda otkazana je nakon što se članovi Predsedništva BiH nisu usaglasili u vezi imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara novog saziva Saveta ministara BiH.

Bosna i Hercegovina
> 15:21h

Sednica je otkazana na zahtev Milorada Dodika koji je prošle nedelje podneo zahtev za njeno održavanje. Na današnjoj sednici trebalo je da dođe do rasprave o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Saveta ministara.

Komšić je nakon sednice potvrdio novinarima rekao da je Dodik povukao zahtev za sednicu i da ga više neće podnositi.

Milorad Dodik najavio je novinarima konferenciju za medije u 14:30 sati u Istočnom Sarajevu. Razlog zbog kojeg se neće glasati o Tegeltiji još uvek nije poznat.

foto: Printscreen RTRS

Zoran Tegeltija je u proteklim danima i nedeljama prošao sve provere, OSA-e, SIPA-e i CIK-a, pa kao takav formalno-pravno može biti imenovan za mandatara koji će sastaviti novi saziv Saveta ministara BiH.

Od ranije su poznati stavovi Željka Komšića i Šefika Džaferovića da neće glasati za imenovanje mandatara, dok se ne usvoji odluka o slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u Brisel. S druge strane Dodik je poručio da od toga nema ništa.

Kurir.rs/Radio Sarajevo/Avaz.ba

Foto: AP