Foto: Instagram

ŠOU

MEGASKANDAL U SUDU! PRIMITIVCI: Ovako izgleda, cenjeni sude, kad SUDIJE POLUDE! Ajmo ručice gore! Sudija zamešala usred kancelarije

Dernek... Sudija Dragana Nikolić napravila terevenku s troje kolega na radnom mestu uz pesmu Šabana Šaulića „Noćas mi se s tobom spava“, sve snimila i postavila na Instagram

Politika
> 11:41h

Dragana Nikolić, sudija vranjskog Prekršajnog suda i rukovodilac odeljenja tog suda u Vladičinom Hanu, napravila je žurku u zgradi te institucije u radno vreme i snimak podelila na društvenoj mreži Instagram! Nikolićeva je, zajedno sa još troje kolega, na radnom mestu đuskala uz pesmu Šabana Šaulića „Noćas mi se s tobom spava“, a na snimku se vidi i deo flaše, pa ostaje pod znakom pitanja da li je veselo društvance i pilo tokom radnog vremena.

foto: Printscreen Instagram

Dobila rešenje

Na snimku, koji je objavio portal Info Vranjske, vidi se i čuje Nikolićeva u crnom miniću kako sa podignutim rukama iznad glave pleše uz narodnjak, ali i kako naređuje kolegama - dvema ženama i jednom muškarcu, po svemu sudeći radniku obezbeđenja, da više dignu ruke dok se vesele. Profil na Instagramu joj je zaključan, pa je nemoguće videti da li postoji još neki snimak sa proslave.

foto: Printscreen Instagram

Nikolićeva je odgovorila na poziv Kurira, a na pitanje da li je to pristojno ponašanje za instituciju u kojoj je, kazala je:

- Neću da se izjašnjavam, ništa više neću da pričam.

Međutim, ona je ranije za Info Vranjske rekla da su tog dana, kada je nastao snimak, slavili jer je dobila rešenje za stalno posle tri godine rada.

foto: Printscreen Instagram

- Rešenje mi je lično uručio predsednik suda. Izabrana sam na stalnu sudijsku funkciju sa ocenom „izuzetno uspešna“. Pred kraj radnog vremena pozvala sam sve zaposlene da proslavimo ovaj događaj. Kada je predsednik otišao, a posle radnog vremena, mi smo ostali da se proveselimo - kazala je ona.

Ništa bez Šabana... Muzika za dušufoto: Printscreen Instagram

Kontaktirali smo s predsednikom Prekršajnog suda u Vranju, Nikolićkinim nadređenim, ali, kako nam je rečeno u tom sudu, on, kao i njegov zamenik, otišli su na odmor, a drugi nisu ovlašćeni da daju izjave za medije.

Preduzeti mere

Iz Ministarstva pravde su za Kurir poručili da „svaki sudija mora da vodi računa o svom ponašanju i integritetu kako u sudnici, tako i u javnosti“.

- Neprimereno ponašanje poput ovog urušava jednako i ugled celog suda i može stvoriti pogrešnu sliku i o drugim kolegama. Verujemo da će predsednik suda i Prekršajni apelacioni sud preduzeti odgovarajuće mere kako bi sve sudije koje rade pod njihovom nadležnošću predstavljale pravosuđe u skladu sa etičkim principima sudijske funkcije, i čiji će rad i ponašanje biti vredni poštovanja građana - kažu u Ministarstvu pravde.

Istraga u toku

UVREDLJIVI GRAFITI

Inače, nedavno su u zgradi suda, u odeljenju u Vladičinom Hanu, osvanuli uvredljivi grafiti usmereni protiv sudije Dragane Nikolić. Ona u razgovoru za Kurir kaže da je istraga u toku i da je to verovatno osveta nekog ko je nezadovoljan presudom.

- Ne bih da dajem bilo kakva izjašnjenja. Izvršeno je krivično delo, istraga je u toku. Napisani su grafiti na ulaznim vratima, osveta neke osobe koja je nezadovoljna presudom - kazala je ona za Kurir.

Kurir.rs/Katarina Blagović Foto: Instagram