Foto: printscreen Facebook

izašla iz pritvora

SARAJKA AJLA PUŠTENA NA SLOBODU: Pripadnica vojske BiH je ranila muža, a onda su krenule da pljušte međusobne optužbe supružnika!

Ajla Sadiković, vojnik Oružanih snaga BiH, koja se sumnjiči da je ranila supruga Denisa 24. juna u sarajevskom naselju Ciglane, puštena je na slobodu.

Bosna i Hercegovina
> 11:13h

Ovu informaciju za Avaz.ba je potvrdio Izet Baždarević, advokat Sadikovićeve.

Ona je ranije ispričala da ju je maltretirao suprug. Kritičnog dana Denis je, prema njenim rečima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima.

Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj tetejac iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

I nakon pucnjave supružnici nisu stali. Denis je za Avaz.ba tvrdio da nije siledžija.

"Ona je išla s namerom da me ubije. Jesam joj u automobilu kojim je došla gore pronašao dva računa iz hotela u kojem je bila s ljubavnikom. Bio sam ljut i ona se bojala moje reakcije, zato i je zapucala. Da policajac nije zagalamio "lezi", ona bi i drugi metak ispalila i verovatno me ubila", kazao je tada Denis Sadiković.

Nedugo posle Avaz.ba je došao u posed izjave Ajle Sadiković. Ona je navela da je Denis kockao i drogirao se te da je svoj život pokušao da sredi kada su počeli da žive zajedno, a njegova majka, koja radi za UN, sredila mu je posao u Africi.

"Denis je pozajmljivao novac i sve gubio kockajući. Ostala sam s njim da bih mu pomogla da izađe iz tog pakla. Digla sam kredit jer su ga ganjali kamatari. Pokušavali smo i da dobijemo dete, pa sam digla kredit za vantelesnu oplodnju. Denis je pre nego što će se za stalno vratiti u Sarajevo napravio prestup u Africi i bile su velike šanse da će izgubiti posao. Kad smo radili vantelesnu oplodnju, otišli smo u Budvu i tamo me prebio na mrtvo ime", opisivala je Ajla život s Denisom.

Kurir.rs/Avaz.ba

Foto: Printscreen/Facebook