Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

počasna garda i intoniranje himni

SVEČANI DOČEK U PALATI SRBIJE: Vučić primio prvo akreditivno pismo od novog ambasadora Holandije, a biće mu uručeno još devet (FOTO)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo od ambasadora Holandije Žila Arnoa Bešura Puha, što je prvo od deset akreditiva novoimenovanih ambasadora u Srbiji, među kojima su i ambasadori Velike Britanije i Francuske.

Za ambasadore je ispred svečanog ulaza u Palatu Srbija organizovan doček, uz počasnu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni, a ceo plato bio je ukrašen zastavama tih 10 zemalja - Luksemburga, Republike Mali, Pakistana, Južnoafričke Republike, Jemena, BiH...

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Nakon što je Žil Arno Bešur Pluh, ambasador Holandije, predao akreditiv, pismo je predsedniku Srbije uručila i novoimenovana ambasadorka BiH u Beogradu Aida Smajić.

Kako je planirano, nakon Smajić, akreditive će predsedniku predati ambasador Ujedinjenog kraljevstva i Severne Irske Šan Kristina Maklaud, Francuske Žan-Luj Falkoni i Pakistana Šarjar Akbar Kan.

foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Akreditivna pisma predaće i ambasadori na nerezidencijalnoj osnovi - Jemena, Luksemburga, Republike Mali, Novog Zelanda i Južno Afričke Republike - Ašot Hovakimiani, Filip Donkel, Ali Kulibali, Entoni Džordž Simpson i Beril Rouz Sisulu.

(Kurir.rs/Tanjug)