Foto: CEV

NASTAVAK PUTA KA MEDALJI

DA SE ZNA KO JE EVROPSKI I SVETSKI ŠAMPION: Srpkinje pregazile Bugarsku i plasirale se u polufinale

Srpske odbojkašice plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su danas u četvrtfinalu u Ankari deklasirale Bugarsku 3:0 (25:19, 25:18, 28:26).

Ostali sportovi
> 20:37h

Naša reprezentacija će se u subotu za finale boriti sa Italijom, koja je bila bolja od Rusije 3:1.

"Navijači su nas podržali i hvala im na tome. Ovo je bila naša najbolja igra na prvenstvu, pa iako su Bugarke igrale odlično, uspele smo da pobedimo", rekla je najefikasnija u srpskom timu Tijana Bošković sa 22 poena.

foto: CEV

Brankica Mihajlović je upisala 11 poena, dok je Bugarsku predvodila Elica Vasileva sa 18 poena.

Izabranice selektora Zorana Terzića zaista su odigrale najbolji meč. Za razliku od prethodnih duela na ovom šampionatu, od starta su krenule jako.

Ovo im je bio drugi susret sa Bugarskom na turniru. U grupi su Srpkinje pobedile posle izgubljenog prvog seta i preokreta (3:1), a sada istim rivalkama nisu dozvolile ni gram nade.

Sredinom prvog i drugog seta naše devojke su prelomile te periode igre, a u finišu trećeg su se malo opustile i dozvolile Bugarskoj da zavšnicu učinini uzbudljivom. Ipak, kada je bilo najvažnije, kvalitet je došao do izražaja, a on je ubedljivo na strani aktuelni evropskih i svetskih šampionki.

Srbija nastavlja put odbrane evropskog trona...

foto: CEV

TOK MEČA:

Treći set - 28:26:

Srpkinje su od starta trećeg seta nametnule ritam i sve vreme vodile. Dugo su držale "plus pet", imale i 19:13, ali su od 20:15 za Srbiju, Bugarke su napravile seriju 3:0, pa je Terzić tražio tajm-aut. Ipak, to nije zaustavilo Bugarke, koje su uspele da stignu i do izjednačenja - 23:23, a onda i do set lopte (26:25). Međutim, šampionke su iskoristile treću meč loptu - 28:26.

Drugi set - 25:18:

Još set do polufinala! Srpkinje su na startu drugog seta povele sa četiri poena razlike, Bugarke su uspele da uhvate priključak, tako je bilo do 12:11 za naše odbojkašice, koje su tada prelomile ovaj deo igre serijom 5:1. Od tih 17:12 nije bilo problema za izabranice Zorana Terzića da i ovaj set mirno privedu kraju.

Prvi set - 25:19:

Konačno sjajan prvi set naših odbojkašica. U dosadašnjem delu šampionata Srpkinjama je obično trebalo malo više vremena da dostignu radnu temperaturu, ali danas su maltene od starta počele da gaze.

Bugarska se držala do 10:10, a onda su izabranice Zorana Terzića dodale gas. Stigle su do 21:15 i "plus šest" održale do kraja ove deonice - 25:19. Još dva seta do polufinala...

Te dve selekcije već su se srele na ovom šampionatu i tada su aktuelne evropske i svetske šampionke pobedile 3:1.

"Meč je od posebnog značaja. Bugarska je dobro poznat protivnik, igrale smo na ovom prvenstvu sa njima. Može da bude opasna stvar da ih neozbiljno shvatimo, pošto smo ih pobedile u grupi. Poznato je da kada igrate sa istim protivnikom na jednom prvenstvu, nema mnogo slučajeva da se isti protivnik dva puta pobedjuje. Treba da budemo maksimalno ozbiljne i najpripremljenije dočekamo tu utakmicu", rekla je kapiten Maja Ognjenović.

Pobednice današnjeg duela igraće u polufinalu sa boljim iz meča Italija - Rusija.

Ukoliko Srpkinje i Italijanke opravdaju uloge favorita, gledaćemo reprizu finala prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva, u kome su naše odbojkašice trijumfovale 3:2.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: CEV)

POGLEDJATE BONUS VIDEO: