Foto: Beta/Damir Senčar

bruka i sramota

HRVATI NE PRESTAJU SA NAPADIMA NA PUPOVCA: Na ulazu u njegovo rodno selo osvanuli preteći grafiti i plakati! (FOTO)

Preko table s imenom sela Ceranje Donje nepoznate osobe napisale su grafit "Ubi Srbina" i zalepile plakat sa fotografijom predsednika Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorada Pupovca, kojeg su nazvali "velikosrpskim ludakom" koji terorišecelu Hrvatsku.

Hrvatska
> 13:37h

Ceranje Donje je Pupovčevo rodno selo, pa zato nema dileme na kojeg Srbina se ta poruka odnosi, piše hrvatski portal Novosti.

U blizini table na jednom stubu je, kako se navodi, zalepljen plakat s Pupovčevom fotografijom i tekstom: "Teror velikosrpskoga ludaka nad celom Hrvatskom, posledica je bolesne Plenkovićeve politike isterivanja ekstremizma, klerofašizma i nacionalizma iz HDZ-a i Hrvatske".

Poslednja je to u neprekidnom nizu provokacija usmerenih prema Srbima generalno ili pojedincima, koji odbijaju da prihvate atvarnost u kojoj je istorijski revizionizam institucionalizovan i koji se to usuđuju javno da primete, piše portal.

U zemlji u kojoj, kako se navodi, jedan Branimir Glavaš, osuđeni ratni zločinac, može da traži da Pupovac nestane s političke pozornice, u kojoj proustaški pevač javno može uspaljenu publiku pozdravljati ustaškim pozdravom, u kojoj predsednica relativizuje karakter NDH po potrebi i predsedničku kandidaturu najavljuje u prouštaškom nedeljniku, ministar pravosuđa odobrava ustašama javno pozdravljanje njihovim pozdravom, a ministar branitelja ustaše iz Drugog svetskog rata sahranjuje s nacionalnom zastavom preko sanduka i uz državni protokol, logično je očekivati da svima koji drugačije misle, na ovaj ili onaj način, neko pokuca na vrata.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Beta/Damir Senčar