Foto: Vladimir Šporčić, Ilustracija

mnoge porodice tu će se skućiti

190 STANOVA ZA BEZBEDNJAKE: Danas počinje gradnja u Sremskoj Mitrovici

Već je počela gradnja u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Novom Sadu

Društvo
> 08:21h

BEOGRAD - Radovi na izgradnji 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Sremskoj Mitrovici počinju danas.

Kako je rekla potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović, već je počela gradnja stanova u Nišu, Vranju, Kragujevcu i Novom Sadu a sada i u Sremskoj Mitrovici.

"Kada smo počeli da govorimo o tom projektu bilo je puno neverice i puno njih je govorilo da je to nemoguće, da će država uspeti da na celoj teritoriji Srbije da gradi stanove za snage bezbednosti", kazala je ministarka.

Kaže da će se u prvoj fazi započeti gradnja 8.000 stanova, da je deo stanova već počeo da se radi, a da će ostatak biti započet u toku sledeće godine.

"Očekujemo da bude ukupno više od 20.000 stanova koje će vlada graditi zajedno sa lokalnim samoupravama u narednih nekoliko godina", dodala je Mihajlović.

Na lokaciji u naselju Kamenjar danas će zvanično otpočeti izgradnja oko 15 hiljada kvadrata stambenog prostora koji će biti na raspolaganju bezbedonosnim strukturama ali i našim građanima koji su učestvovali u ratnim dešavanjima u prošlosti, kaže načelnik gradske uprave Sremske Mitrovice Miroslav Jokić.

"Grad je dao lokaciju, izgradiće neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu. Svi koji budu živeli na ovom prostoru imaće jedan fenomenalan ambijent za život", rekao je on.

Prema planu, u narednih godinu do godinu i po dana, pre svega ako vremensku uslovi budu poslužili, radovi na izgradnji stanova će biti završeni i prvi stanari će moći da se uslele, rekao je Jokić.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: