Foto: AP

OBJASNIO KO JE

JA SAM BEOGRAĐANIN, NISAM ALBANAC! JESAM SINANI, ALI SA ALBANIJOM NEMAM NIŠTA! Najbolji igrač Luksemburga odjavio tzv. Kosovo (FOTO)

Jedan od igrača Luksemburga koji će istrčati na teren protiv Srbije od 20.45 sati u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je napadač Daniel Sinani.

Fudbal
> 15:47h

Mladi Goranac najbolji je strelac reprezentacije koja je najprijatnije iznenađenje u našoj grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selektor reprezentacije Luksemburga je domaći stručnjak Luk Holc, koji preferira formaciju 4-1-4-1. Na tom mestu se nalazi već devet godina, a ima ugovor do 2021. Najbolji strelac je levo krilo Danel Sinani, poreklom Goranac, sa tri gola. Zanimljivo je da je ovaj mladić od 22 leta rođen u Beogradu, a njegovi roditelji su iz mesta Dragaš, iz oblasti Gora na Kosovu i Metohiji. Iz Srbije u Luksemburg su se odselili 2002. tražeći bolje uslove života i posao, kada je Danel imao samo pet godina. Mladi Sinani ima i srpsko državljanstvo i pasoš, a Goranci su oduvek bili lojalni Srbiji. Član je najboljeg kluba Luksemburga Didelanža, koji će i ove sezone igrati grupnu fazu Lige Evrope.

foto: AP

- Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa. Odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne znam albanski. Imao sam 5 godina kada smo se preselili u Luksemburg sa porodicom, tako da sam 16 godina ovde i naravno da sam usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg - objasnio je napadač u intervjuu za albanski portal sportexpres.

Pored Sinanija, kvalitetom u selekciji Luksemburga odskaču braća Til. Mladi ofanzivni vezni Vensan, član francuskog drugoligaša Orleana, i njegov stariji brat Olivije, koji igra za ruskog prvoligaša Ufu. Najskuplji fudbaler Luksemburga Kristofer Martins Pereira je povređen, zbog čega je propustio i meč za svoj Jang bojs u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: