Foto: Profimedia

za odustajanje

UHAPŠEN ZAGREBAČKI TUŽILAC, PRETI MU 10 GODINA ZATVORA: Terete ga za mito od uhapšenog za šverc 15 tona droge!

Zamenik zagrebačkog opštinskog državnog tužioca uhapšen je sinoć pod sumnjom da je primio mito kako bi odustao od kaznenog postupka 37-godišnjeg muškarca zbog pretnje, saopštio je Uskok koji je protiv tužitelja i još tri osobe pokrenuo istragu.

Hrvatska

Uskok tereti 59-godišnjeg tužioca da je preko posrednika pristao da primi mito u zamenu da odustane od određivanja istražnog zatvora i pokretanja kaznenog postupka protiv 37-godišnjaka.

Tužitelj je prema Uskokovim sumnjama nakon toga doneo rešenje kojim je i odbacio kaznenu prijavu protiv 37-godišnjaka, a po pisanju medija reč je o Tomislavu Sablji.

Sabljo je u julu, u odvojenom slučaju, uhapšen zbog krijumčarenja 15 tona marihuane i paljenja automobila u Zagrebu, a nalazi u istražnom zatvoru.

Istragom koju je zbog primanja i davanja mita u petak uveče na osnovu prijave policije pokrenuo Uskok, uz osumnjičenog tužitelja i Sablju, obuhvaćene su još dve osobe starosti 57 i 52 godine.

Primio 3000 eura mita

Uskok sumnja da su od sredine marta do početka juna, nakon što je protiv Sablje podnesena krivična prijava zbog pretnje, Sabljo i još jedan osumnjičeni zatražili su od četvrte osobe da od zamenika Opštinskog državnog tužioca u Zagrebu zatraži pokretanje potrebnih radnji za realizaciju akcije a za to mu je obećao novčanu nagradu.

Tužitelj je, pristajući da realizuje zatraženo, zatražio od preostale dvojice okrivljenih da mu predaju 1000 evra odmah i 2000 evra kad završi predmet.

Nakon što su se oni s tim saglasili, tužitelj je doneo rešenje kojim je odbacio krivičnu prijavu, izvestio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

Kurir.rs / Index.hr

Foto: Profimedia